*Nettavisen* Sport.

Vi stoler på Østre

Foto: hesteguiden.com

Drammen travbane byr på en svært spennende V5-omgang mandag.

24.05.10 11:58

Løve Pål har gjort svært gode løp på slutten mot tildels tøff motstand. Mandag står hesten i et perfekt førstespor bak bilen og vi tror svært dyktige Ole Jogan Østre sitter bak en vinner i V5-2. 5 Lykke Trubben er bra, men stivnet skikkelig oppunder mål på Momarken sist og vi aner at Lykke Trubben ikke er i den samme kanonformen lenger og trolig tynger grunnlaget mer nå også. Fikser Ole Johan Østre å holde teten med Løve Pål har vi god tro på at den leder rundt om og i mangel av bedre bankeralternativer lar vi Østre få tilliten som mandagens bankerkusk.

Kjøp Nettavisens eksperttips her

V5-1:
Det er liten tvil om at 5 C.C. Coktail har høyest kapasitet i V5-innledningen, men foreløpig har Coktail Jet-vallaken vist svært mye galopp. Fra et fint femtespor bak bilen bør det være duket for feilfri avgang, men inntil hesten viser mer stabile takter må vi gardere. Det vrimler av outsidere i dette løpet og det kan være duket for en smell direkte. Vi registrerer at Bjørn Steinseth er fornøyd med 2 Dragon Launcher (vanskelig å plassere) og både 7 Kendricka News (bra nest sist og tredjesist) og 10 Sweet Gangster (positiv sist) har vist form det siste. Heldekk synes som en fornuftig løsning på de største bongene.

Travtips Leangen mandag: Bjørnen sover ikke lenger

V5-3:
1 Stjerne Ask får dyktige Kristian Malmin i vognen og fra et perfekt førstespor på sprint blir det vårt førstevalg. Stjerne Ask er god fra start, men det er det flere som er i dette feltet, og vi er litt usikre på om Malmin forsvarer sporet. Uansett så er det duket for et fint løp, og vi tror på topp sjanse. 4 Lars Even er også en frontfunner på jakt etter teten. Litt uviss form der i gården, men på bongen er den selvskreven. Supervariable 5 Eli Nova har fått et løp i kroppen etter pause, og kan være en vinner nå. 10-års hoppa vant fem løp i fjor og Thor Borg er i super kuskeform om dagen. Både 3 Rakspent, 6 Trym og 9 Eskeladden tilmåles også seierssjanse.

Klikk her for våre V5A-forslag

V5-4:
Her er det også fare på ferde. Sprint, Drammen og mange formhester. 10 Birka Håleryd blir nok favoritt i spillet, men bakspor i Drammen på sprint er tøffe betingelser, selv om hoppa tåler å gjøre en del sjøl. Svært spennende er det med Tom Erik Solberg opp på 2 Streamline Woman. Glem ikke at denne hoppa var bankertippet i V75, så sent som i oktober i fjor på Bergen travpark. Solberg er en mester i få fart på hestene, og kanskje kan Streamline Woman lede dette løpet fra start til mål. På den lille bongen står vi på disse to (tet og dødens?), mens 4 High Chanel, 6 Yunin Boko, 9 Suar Alcore og 12 Crystonian (kan gli rett gjennom fra start) selvsagt er seiersfarlige.

Tippetips 2.pinsedag: Nå taper RBK?
Oddstips mandag: I dag spiller vi Alta

V5-5:
Nok et helskummelt løp. Mange formhester på farten, og posisjoner vil avgjøre. 3 T.J. Square er spennende med Solberg som makker. Feilet som vinner i et V65-løp sist, er god fra start og røpet altså formstigning sist. 5 Taylor Superb er jevn og stabil og 2 Keiko N. står nydelig til. 1 Valentino Jago har skyhøy kapasitet og 9 Nangilima står smart til.

Annonse: Kr 66.178 innspilt på Forus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.