*Nettavisen* Sport.

Vi tar en dansk en

Foto: hesteguiden.com

Danske Bo Westergaard hadde en glimrende sesong i Norge i fjor. I dag har Sune Palema ett svært billig løp i V52A på Sørlandet, og 5-åringen blir vår banker for dagen.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

V5-1A: 6 Tangen Eld blir storfavoritt her, men vi setter 2 Garli Rigel først. Berås-traveren står 20 meter bedre til kontra sist de møttes, og trener Arild Berås sier til Nettavisen at han ikke tror førstnevnte henter tillegg i dag. Med kun fem hester i volten fra strekdistansen tror vi det er gode muligheter for Garli Rigel i dag, og at tidlig tetkjenning er svært sannsynlig. Tangen Eld er ganske sikkert forbedret fra løpet sist, og har selvsagt en god vinnersjanse. 1 Ariladden gjorde et solid løp utvendig for lederen sist, og tilmåles også en viss vinnermulighet.

Taper ikke!
Nei, 5 Sune Palema har et tilnærmet gaveløp i den andre avdelingen, og vi garderer ikke. Westergård-traveren var favoritt i flere V75-løp i fjor høst, og møter ikke hester av slikt kaliber her. Banker.

V5-3A: Dette er et monteløp der vi setter 5 A.B. Eldin først. God rytter og riktige betingelser. 8 Havtroll er i knallform, men har et litt dårlig startspor. Brede Killingmo har med to hester på hengeren sørover i dag, og både 1 Spang Hyper og 4 Pentus er kapable til å vinne. Spesielt førstnevnte står spennende til.

V5-4A – V5B1: 5 Fifty Cent er trolig beste hesten, men imponerte ikke sist. Derfor setter vi travsikre og formtoppede 4 Sir Spinville først. Rask fra start, lettplassert og billig motstand gir bra seiersmulighet. Eirik Høitomt har allerede vunnet 18 løp så langt i januar, og 5 Fifty Cent er selvsagt en vinnerkandidat. Vi betaler også for 6 Noahtheboatman (skuffet sist, fobedret?), og 9 Capucine (nå i Westergaard-regi).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til A-spillet her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V5-5A/V5-B2: 6 Undulat Hornline var stallskrik i onsdagens V75 på Bjerke, men galopperte fra start og dagen var ødelagt. Kommer ut i helt andre omgivelser i dag, og får seierssugne Eirik Høitomt i vogna. 4 Digital Recorder er nok like bra på kapasitet, men er svært variabel. Frode Hamre har fortsatt ikke vunnet løp i 2010, men kanskje kommer årets første seier her. 9 Invisible Power hadde en glimrende treårssesong med over 170.000 innkjørt, og har startet fireårssesongen ypperlig. Fra et nydelig smygspor, kan årets andre seier være innen rekkevidde.

To hester gjør opp!
Ja, 4 Muffin D.K og 5 Mazzetti skiller seg klart ut i dette tynne feltet, og vi spiller dobbeltbanker i den tredje avdelingen.

V5-4B: 8 Moe Odin blir en av dagens aller største favoritter, men nå er det lenge siden det har vært glød i gamlingen. Vi spekulerer litt forsiktig i mot. Både 1 Heger’n og 2 Ramstad Eld kan snyte storfavoritten på konfekten, og vi satser på at viljen til Moe Odin heller ikke i dag er på topp.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til B-spillet her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V5-5B: Johan Herbjørn Undem og 1 Piril Knotten står perfekt til i volta i førstespor, og kan spore hele veien. Men dette er en svært galopplysten krabat, og løpet er vidåpent. Kapasitetshestene 8 Stumne Sirius og 14 Brødsjø Blesa er klare seierskandidater, og 7 Vikse Mix er en luring med fremadstormende Kristine Kvasnes. 15 Sør Evita får Eirik Høitomt i sulkyen, mer enn god nok grunn til å være på vakt.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Sørlandet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 360 og 882 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre V5B-forslag på hhv 108, 432 og 1344 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på nrk.no nett-tv i kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.