Torsdag starter Joker Merida det franske etapperittet Tour de Bretagne. Rittet regnes som et av de beste og mest prestisjefylte på den franske amatørscenen.

Etappen endte med samlet felt, noe som gjorde at Joker-laget verken tapte eller tok noe terreng av betydning på konkurrentene.

Fredag ble det mer action og det var en rekke bruddforsøk hele dagen. Vegard Breen var blant annet av gårde med tre andre sterke ryttere, men de ble hentet inn. Mot slutten kom det en gruppe på sju løs, uten at Joker var med.

- Det var mange brudd underveis. På slutten etter at det hadde blitt kjørt hele dagen så var vi ikke med i et brud på sju ryttere. Vi tok initiativ og kjørte, men det blåste hardt. Det var smale veier og det ble vanskelig å organisere. Av de sju rytterne var det to som gikk inn. Siden vi kjørte og hadde mistet to mann, så fikk vi ikke noe resultat, forteller Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Begrenset skadene
Siden det norske laget ikke klarte å få med noen ryttere i det avgjørende bruddet, tok de avgjørelsen om å kjøre med laget.

- Vi prøvde å begrense skaden i sammendraget, understreker Van Oudenhove, som ikke visste noe om tidsavstandene.

De to rytterne som gikk inn var etappevinner Riccardo Zoidl og Nick Van Der Lijke. Ifølge Van Oudenhove er de to blant rittets sterkeste.

- De to rytterne og lagene deres sitter i en god posisjonen nå, men de må ta mye ansvar. Det er fremdeles fem harde dager igjen og rittet er fremdeles åpent, selv om det er mindre åpent en før etappen i dag.

Joker Merida fikk fire ryttere inn med hovedfeltet. Kristoffer Skjerping og Adrian Gjølberg ble hindret av velt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Breen ble fire i fjor
I 2012 gjorde Joker en meget god innsats i rittet. Vegard Breen ble til slutt nummer fire sammenlagt. Mauragutten er i god form også denne gangen. Nylig ble han nummer sju sammenlagt i Circuit des Ardennes og tre i Tour du Loir et Cher.

- Han har brukt de to rittene som oppkjøring og kjørt bra. Det spørs om han er bra nok ennå. Vi ser på måten han sykler, de andre Vegard kjørte med i brudd var gode og han er på hugget. Man kan ikke være med på alt. Det var opp til noen andre på laget å være med på sjumannsbruddet på slutten, oppsummerer Van Oudenhove.

Feltet er godt kjent for det norske laget. De møter mange av rytterne og lagene i brorparten av rittene som de kjører nede på kontinentet.

Rittet består av totalt sju etapper, og avsluttes dermed 1. mai. Lørdagens etappe er den minst utfordrende av dem som gjenstår. Søndag, mandag og onsdag venter det tøffe fellesstartetapper, mens det er en tempoetappe på tirsdag.

PS: Jokers lag består av Vegard Robinson Bugge, Kristoffer Skjerping, Stian Remme, Vegard Breen, Audun Brekke Fløtten og Adrian Gjølberg

Resultater
1 Riccardo Zoidl (Team Gourmetfein - Simplon) 3.50.14
2 Nick Van Der Lijke (Rabobank) +5
3 Marco Benfatto (Astana Continental) +53
4 Luis Mas Bonet (Burgos) samme tid
5 David Dupont (-) st
6 Lorenz Manzin (-) st
7 Jan Sokol (Team Gourmetfein - Simplon) st
8 Louis Verhelst (Etixx - iHNed CT) st
9 Yoan Verardo (-)
10 Romain Cardis (-)
(...)
40 Vegard Breen (Joker Merida) st
68 Stian Remme (Joker Merida) st
86 Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) st
88 Audun Brekke Fløtten (Joker Merida) st
120 Adrian Gjølberg (Joker Merida) +7.04
124 Kristoffer Skjerping (Joker Merida) +13.00

Fullstendige resultater hos directvelo.com.