Vacansoleil-DCM er kjent som et offensivt lag som har for vane å sende rytter etter rytter i brudd. Nylig syklet de Arctic Race of Norway hvor de sikret dobbeltseier på den første etappen.

Les også: Hushovd nådde ikke opp i Arctic Race of Norway

Laget har ryttere som Thomas De Gendt, Juan Antonio Flecha, Lieuwe Westra og brødrene Van Poppel på lønningslista.

Mangler penger
Nå forteller det nederlandske lagets manager Daan Luijkx at laget må trappe ned på satsingen.

- Vi trenger et mirakel for å holde oss i verdenstouren. Mulighetene for å finne en ny sponsor er små, og om jeg klarer å finne noen som kan dekke kostnadene, må jeg fortsatt signere flere ryttere for å sikre oss nok rankingpoeng til å beholde plassen, forklarer Luijkx til cyclingnews.com.

Les også: Vil forandre sykkelsporten

- Bedriftene er treige med å svare
I mai i år bestemte både Vacansoleil og DCM seg for å slutte å støtte laget etter årets sesong. Manageren har så langt ikke lykkes med å finne erstattere.

- Vi prater med flere bedrifter, men noen av dem er treige med å svare oss selv om det haster. Heldigvis viser firmaene også interesse for å sponse oss fra og med 2015, og jeg håper vi kan returnere til det øverste nivået da, sier Luijkx.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mister flere ryttere
Lagledelsen har informert de ansatte om å se seg rundt etter nye arbeidsplasser. Westra har allerede signert for Astana, mens spurteren Kris Boeckmans har skrevet under for samme lag som Vegard Breen.

Les også: Her jubler han for proffkontrakt

- Det er bare noen få unge ryttere og De Gendt som har kontrakt for 2014, og det er vanskelig å signere noen nå som framtida fortsatt er usikker.

- Det er to aktuelle løsninger for oss. Vi kan enten jobbe med et lag som består av mange unge talenter på det nest øverste nivået i 2014, eller legge ned satsingen, vente på 2015 og returnere til det øverste nivået da, forteller Luijkx.

Få lag aktuelle for verdenstouren
Det gjenstår å se om det angrepsvillige laget klarer å få på plass pengene som kreves for å fortsette som et prokontinentallag i 2014.

I juli ble det klart at også baskerlaget Euskaltel-Euskadi sliter med å skaffe sponsorpenger til å fortsette satsingen i 2014. Det gjør at det i øyeblikket bare virker å være 17 lag som er aktuelle for verdenstouren neste sesong.

Les også: - Det ser ganske mørkt ut

Her kan du lese en lærerik artikkel skrevet på engelsk om situasjonen (ekstern lenke).