Gå til sidens hovedinnhold

- Vi trengte dette

Uwe Rösler så tegn til bedring for et Viking-lag som har trøblet i vinter.

Viking – Molde 1-1:

LA MANGA (Nettavisen): - Vi trengte dette. Både spillerne, trenerne og som lag trengte det etter en del skadeproblemer og dårlige kamper, sier en lettet Uwe Rösler til Nettavisen etter at laget hans har spilt uavgjort mot Molde på La Manga.

For selv om det ikke ble seier, var det en opptur for et Viking-lag som har slitt denne vinteren.

Mange tunge bein
Det ble aldri noen feiende flott kamp. Til det var begge lagene preget av en tung treningsperiode. Magne Hoseth forklarte de tunge beina slik til TV 2:

- Fem uker og bare to fridager. Da blir det tungt, sier Hoseth. Men midtbanespilleren som har vært god i begge Moldes kamper på La Manga synes Molde viser gode takter allerede nå.

- Vi prøver å spille fotball, være smartere enn motstanderen ved å variere spillet. Det synes jeg vi klarer ganske bra.

Hoseth var da også arkitekten til Moldes mål da han slo en ball i bakrommet. Vikingforsvaret ble ikke enige om hvem som skulle ta ballen. Dermed passerte den gjennom til Knut Olav Rindarøy. Venstrebacken slo uegoistisk til Mame Biram Diouf. Han gjorde ingen feil og ga Molde ledelsen fem minutter før pause.

- Giftig på overganger
Molde-trener Kjell Jonevret var passe fornøyd med kampen mot Viking. For også han så tunge bein, men til tross for det maktet Molde å holde godt følge med Viking.

- Vi styrte den første omgangen. Jeg synes Viking lå overraskende lavt og vi måtte styre spillet. Men det er god trening for oss. Mens andreomgangen ble litt annerledes etter Vikings tidlige mål, da var vi ikke så bra, sier Jonevret og sikter til Vidar Nisjas utligningsmål, som kom to minutter etter hvilen.

- Det har vært en tøff periode, så vi var tunge i dag. Likevel ble vi ikke overkjørt av Viking og det er bra. De ville helt klart vinne denne kampen, det var mye volum fra benken. Dessuten var vi giftige på overganger og skaper gode sjanser, fortsetter Jonevret. Og hadde rett i at Viking ønsket å vinne kampen.

Men selv om det ikke ble seier, var Rösler godt fornøyd med laget sitt.

- Hundre prosent forbedring
- I dag var det hundre prosent forbedring som lag. Vi jobber sammen og ikke en og en. Gutta var godt forberedt og fulgte kampplanen, forklarer tyskeren og trekker fram enkeltspillere som imponerte ekstra:

- Peter Ijeh holdte på ballen og gjorde en god match. André Danielsen var også god. Men i vinter er det nok Birkir Bjarnason som har tatt størst steg. I dag gjør han en god kamp og kommer seg til mange sjanser.

Og Rösler mente også at Viking burde tatt seieren.

- Vi kontrollerte kampen og var det klart beste laget. I tillegg er vi kompakte og slipper nærmest ikke Molde til sjanser, avslutter tyskeren.

Akkurat der var ikke Magne Hoseth helt enig.

- Jeg synes vi styrer det meste av kampen, i alle fall i førsteomgangen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken