RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi trodde på en gangster

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Men treneren var usikker, så da valgte vi en annen banker. Sjekk lunsjtipsene til Bjerke

V5-løpene til lunsjløpene på Bjerke som alltid utfordrende og det kan nok engang ligge penger i luften. Vi var lenge inne på å spille banker på 1 New York Gangster i V5-3, men etter å ha pratet med trener og kusk Frode Hamre ble vi litt skeptiske og siden amerikaneren møter et par riktig fine konkurrenter, må vi finne bankeren et annet sted.

Les også torsdag:
Hva tror leserne:Sjekk lesernes oddstips
Oddstips: Rosenborg vinner også på isen

Og da endte vi opp med seiersgrossisten og storfavoritten 3 Boklifaks i V5-4. Sju starter har den flotte femårsvallaken til trener Finn Holmen gjennomført i sin foreløpig korte karriere og seks seire er det blitt. Seiersrekken ble brutt i et V75-løp på Biri 31. juli, da Boklifaks trakk seg enkelt fra tet. Siden dengang har Boklifaks hatt pause, og det er nok en vel forberedt Boklifaks som kommer til start i lunsjen torsdag. Kusk Andre H. Stensen styrer garantert tidlig til tet, og derfra er det vanskelig å se at Boklifaks kan tape. Treårshoppa 9 Labalda har vist fine ting, men å slå en tetløpende Boklifaks har vi ingen tro på at hun gjør. Banker.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Varmblodshester med lite startpoeng og høyst usikker form møtes over i et sprintløp i V5-1, og her kan det skje mye rart. Vi setter 3 Kapten Morgan først. Fint startspor, brukbar kapasitet og bra vinnersjanse. 1 Forza Bella har ikke vist noe på lenge, men kommer nå ut etter lang pause og får det jo helt optimalt fra spor en. 6 Siriuz var helt grei både tredje sist og nest sist, man kan ikke åpne fra start og kan havne vondt til da fra spor seks. 5 Astonishing Rose (kapasitetshest, men sprint?) og 7 Princeton (svært galopplysten) har nok ikke fordel av sprint, men begge er best til slutt og det hjelper uansett. 12 Super Eck vant to løp i 2009, og gjør nå sin andre start for Nils Olav Holm. 9 Siddharta har ok programrad, men har kun vært på det jevne og virker ikke veldig løpssugen. 8 Shakira Spur og 11 Ritte kan ikke mer enn litt, men det kan faktisk være nok her.

Kan være en banker
Vi er bare nødt til å sette 5 Ask Superb først i V5-2. Fem strake løp uten en premie, men raden lyver veldig mye. Vant fra tet sjette sist og fikk et blytungt løp i dødens i tøft tempo fjerde sist, satt bom fast med et tonn krefter igjen tredje sist, og har altså galoppert seg bort i sine to siste starter. Det er meget mulig at gjestekusk Kai Johansen (solid kuskeforsterkning) kjører seg til tet tidlig her, og da kan løpet være over. Ask Superb kan helt klart prøves som en banker av de frekke. 7 Tiny Dancer var tøff fra dødens fjerde sist på Biri, men er variabel og med Gundersen tilbake som vognmann er det et pluss. 6 Julian Port er også variabel, var god treer fra tet på Momarken 1. juni. Fine betingelser i ettermiddag. 9 Icora Annabelle er slett ikke verst, gjorde et flott seiersløp 11. januar og har vist fin kapasitet ved flere anledninger. Holdt stilen fint til fjerde på Bjerke sist etter over tre måneders pause og er garantert forbedret med løp i kroppen. 4 Objectionoverruled gjorde noen fine løp i vinter, men har ikke vist form på lenge nå. 3 Quatarinon er ny hos Stensen og et stort spørsmålstegn første gang ut. Og i forbifarten registrerer vi også at Lars Anvar Kolle får sjansen igjen bak 12 Boot Camp.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 37 943 innspilt de siste dagene. Nye festobjekter på Bjerke og Klosterskogen torsdag

En god fransk
I den tredje avdelingen starter nevnte New York Gangster. Vi pratet som sagt med Frode Hamre onsdag ettermiddag, og han kunne fortelle om en hest i flott utvikling. Men "gangsteren" har ikke startet bak bilen før, og det er selvsagt et uromoment. I tillegg møter treåringen et par riktig så fine konkurrenter og vi garderer. 2 Rosier Du Bocage er en av flere franske hester på Hans Petter Tholfsens stall og etter å ha levert en debut på det jevne var det flott stil på vallaken sist. Kan ikke åpne fra start, men er som franske travere flest dyktig til slutt. 7 Daniel Melun var faktisk den Frode Hamre fryktet mest. Var svært god treer i et treårsløp på Bjerke for to uker siden og ikke langt bak gode Usnooze Ulooze i mål. Strekes på den prestasjonen. Den siste vi ser med vinnersjanse er 8 Heizy Reizy Moss som faktisk gikk i nærkamp med ubeseirede Embakasi i sin nest siste start på Bjerke, etter å ha vandret utvendig store deler av løpet. 5 Merci's Super Boy har en fersk 15-tid i raden, men skal ikke være god nok mot vår kvartett. 10 Lemo Gustav er ikke så verst, men fra bakspor skal svært mye klaffe og 4 Space Boss vant i svært billige omgivelser sist på Biri og er normalt ikke god nok her.

Klikk her for å levere eksperttips til Bjerke fra Sportspill

Dagens klart mest krysskrevende løp kommer i V5-finalen og igjen støter vi på hester med lite startpoeng og usikker form. Best på kapasitet er nok 12 Durango Kid som kommer ut etter svært lang pause i regi Kai Johansen. Men spor tolv og sprint er naturligvis ikke optimale betingelser. 6 Valencia Ås sjokkvant i V75 på Forus under Forus Open-helgen, har vist lite etter det, men krysses på den prestasjonen. 5 Paola Santana kan være tethest, og er i fin form. 1 Tamina Rascal er garantert et fint løp fra innersporet bak bilen. 7 Virenque A. har vunnet ni løp i sin karriere, men står uten seier i 2009 og 2010, men er i fremgang endelig. 3 Sharm El Sheik er på vei mot formen etter pause og var god i fjor. 9 Milljoy utstyres med Geir Vegard Gundersen og det kan være nok. 10 Tabasco sliter med å finne tilbake til taktene som unghest, men i disse omgivelsene er det ikke helt utenkelig at Trond Lindbak sitter bak en vinner. Med andre ord mange vinnerkandidater i V5-finalen, i et løp der posisjonene garantert vil være avgjørende for løpsutfallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere