Vi tror ikke på Molde i kveld

Det er ikke gitt at Molde innfrir fra første stund. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på premieren i Tippeligaen 2012, Molde - Strømsgodset klokken 19.00. Ellers finner vi objekter fra 2. Bundesliga, irsk Premier Division og Ligue 2, samt fredagskampene fra øverste nivå i Nederland, Portugal og Tyskland.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens langskudd
8. Excelsior - Groningen H 2,80
Hjemmelaget mener vi er gjort til vel store outsidere i denne kampen fra nederlandsk æresdivisjon. De er et bunnlag, men på de fire siste hjemmekampene har de slått Roda, Venlo og Breda, kun tapt for sterke Ajax. Det er bra, og nøkkelen til overlevelse på høyeste nivå er selvsagt å fortsette poengfangsten på hjemmebane. Groningen har vært i tragisk form siden de slo PSV 3-0 i februar. 0-4 for Nimjegen, 0-1 for Feyenoord, 1-3 for Vitesse og 1-3 for Utrecht har gitt 0 poeng. Vi har sett Groningen feile mot selv de svakeste lagene på bortebane, noe 1-3-9 på bortebane bekrefter. Etter langskudd-treff med Millwall til 2,70 på tirsdag, QPR til 3,95 onsdag og Boluspor til 5,50 i går, satser vi på ny suksess med Excelsior til 2,80 i dag.

Dagens avslag
26. Shamrock Rovers - Shelbourne H 1,35
Shamrock har 2-1-0 på de tre første rundene i Irland. Det samme har opprykkerne Shelbourne fra Drumcondra i Dublin, og 1,35 er laber betaling for å gå imot opprykksentusiasmen til den tidligere storklubben. Shelbourne har spilt én bortekamp hittil, der de slo Bohemians Dublin 2-0. Shamrock blir favoritter på sin rutine, men 1,35 er alt for lavt i våre øyne.

Dagens spill
I dag satser vi friskt og lanserer en dobbel til hele 6,90 i odds. Molde og Strømsgodset sparker i gang Tippeligaen 2012, og vi tror denne kampen vil bli åpnere enn oddsen kan gi inntrykk av. Vi ser nærmere på denne, samt bunnkampen i engelsk League Two.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Molde - Strømsgodset
Så er dagen endelig kommet, Tippeligaen 2012 sparkes i gang og det er regjerende seriemester Molde som får æren, på hjemmebane mot notorisk bortesvake Strømsgodset. Sportspill og de fleste andre har som vanlige store forventninger, og vi har nesten glemt alt vi skrev om "Bingoligaen" forrige sesong. Men at Tippeligaen plutselig skal bli en forutsigbar liga, en åker av gode oddsspill der folk flest høster gevinst etter gevinst, er det ingen grunn til å tro. Overraskelsene vil hagle denne gangen også, kanskje allerede i kveld.

Solskjær ledet Molde til gull allerede i sin første sesong som trener, han fikk etter hvert et samspilt lag som viste den stabiliteten mange andre aldri fant. 9-5-1 på hjemmebane i fjor gjorde dem til det femte beste hjemmelaget, mens de var det beste bortelaget. I premieren sist spilte vi mot Molde og satte pengene på Sarpsborg 08, som vant 3-0 etter at Molde var klart best i første del av kampen, men aldri klarte å score. Nå har Solskjær og Molde fått en sesong på baken, de er blitt mer samspilt i vinter og de er av mange tippet som seriemestere også denne sesongen.

Les om alle overgangene i Tippeligaen.

Sjekk Nettavisens tabelltips , med fullstendige spillerstaller og resultater fra treningskamper her.

Kort oppsummert mener undertegnede at Molde skal være sterke defensivt med Bugge Pettersen i mål og en fra før bra forsvarsrekke ytterligere forsterket med Hovland. Sterk midtbane også. På topp skal Angan, nykommer Berget og Chukwu sørge for scoringer, Mostrøm også kanskje, med jokere som Dangas (ny) og Tripic på benken, vil vi tro. Det er ikke sikkert disse banker inn mål fra første stund.

Ronny Deilas Strømsgodset ble nummer 8 forrige sesong, og spesielt hjemme i Drammen bidro de til å gjøre Tippeligaen mer severdig og spennende. På bortebane stoppet de på 1-6-8 totalt, og fulgte sin tradisjon for å vinne få bortekamper. Laget har vært plaget av skader i vinter, forteller Deila, og det kan ta tid før de når sitt maksimale potensiale. I Peter Kovacs har de fått en erfaren spiss, som kan snu kamper nesten på egenhånd. Lars Iver Strand, Adama Diomande, Mounir Hamoud, Ole Amund Sveen og Bardh Shala er også kommet til Drammen, og dette ser spennende ut. Vi forventer at Deila legger an en mer kynisk stil på bortebane og kriger inn flere poeng på reise. Det synes åpenbart at dette er neste skritt for Godset, samtidig som de fortsetter å være konger på Marienlyst.

Norsk Tipping har satt 1,45 på H, hele 6,00 på B. Molde var sterke hjemme forrige sesong, men kanskje er de hypet litt vel opp i forkant av denne sesongen. De feilet i premieren sist. Med nerver, litt drammensisk kynisme og mulig magi fra Kovacs i miksen, tror vi dette kan bli jevnt. Vi spiller UB til 2,30 i Molde. Objektet må kombineres.

Her kan du spille på vinner og toppscorer i Tippeligaen 2012

21. Macclesfield - Barnet
League Two. Tragisk form på Macclesfield, som nylig sparket manager Gary Simpson etter en rekke på 14 kamper uten seier. Klubben er nå en av tre som ligger på nedrykksplass med 35 poeng. Hjemmestatisitkken viser 5-9-5 totalt. I Brian Hortons første kamp som manager ble det tap 2-4 borte mot Rotherham. Horton sa etter kampen at Macclesfield mangler disiplin, og at det ikke hjelper med to skudd i mål og ytterligere to i stolpen, så lenge det defensive spillet er under enhver kritikk. "Vi må bli mer defensive. Vi skal jobbe med disiplin og en mer defensiv midtbane", sa Horton etter tirsdagens tap.

Draper (m), Mattis (m) og Morgan (f) har skader som vil holde dem ute en stund, mens Tremarco (f) som var tilbake sist, er ute på nytt. Tomlinson er ute med sykdom. Ellers betegnes Brown, Hewitt, Jose, Veiga og Collins som høyst usikre, og skadeproblemene hos Macclesfield ser ikke ut til å være over med det første. Dog er det hentet inn et par lånespillere og enkelte andre er tilbake fra skade og sykdom, leser vi på klubbens hjemmeside.

Barnet har stygge 1-3-6 og en målforskjell på 9-21 på sine ti siste. Dette har dratt laget mot nedrykk, det skiller bare 3 poeng ned til de tre jumbolagene. Manager Lawrie Sanchez pustet lettet ut da Barnet to ganger slo tilbake og sikret 2-2 i bunnkampen hjemme mot Dagenham & Redbridge tirsdag. Tap der ville vært vært krisepreget, men nå klarte de med nød og neppe å holde Daggenham bak seg i nedrykksstriden, foreløpig. "Det viktigste var å ikke tape. Nå må vi først og fremst slutte å slippe inn mål. For oss handler det nå kun om å holde eget bur rent ut sesongen", var managerens kommentar etter kampen. Barnet står med 5-3-11 på bortebane så langt.

Det er ingen nye skader hos Barnet og manager Sanchez kan stille likt som på tirsdag. Senda (f) og Kabba (a) er stadig ute, Marshall (m) fortsatt suspendert av klubben for å ha testet positivt på illegale stoffer, melder Teamtalk.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane endte 1-1 forrige sesong og 1-1 i 2009/10.

Ny manager hos hjemmelaget, som har drillet det defensive hele uken og for en hver pris ikke vil slippe inn mål, kombinert bortelagets klare målsetting om å holde eget bur rent og for en hver pris unngå tap, bør gi gode sjanser for at begge lykkes. Her ser vi 0-0 og 1-1 som de mest sannsynlige resultatene, og vi spiller U på Moss Rose til 3,00.

Dagens dobbel er av den dristige sorten, totaloddsen er 6,90. Innsatsen blir som alltid 100 kroner og spillefristen er klokken 18.55.

5. Molde - Strømsgodset (0-1) 2,15 3,65 2,30
21. Macclesfield - Barnet 2,15 3,00 2,65

Total odds 6,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.