*Nettavisen* Sport.

Vi tror på Fredrikstad

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Med nye spillere på plass kan de overraske i Ålesund. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på ishockey, mandagskampen i Tippeligaen Aalesund - Fredrikstad, og rundt ti andre fotballkamper. Vi holder oss innenriks, for vi sitter med en følelse av at vi kan få enda en liten overraskelse i den første runden av Tippeligaen.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Aalesund - Fredrikstad
Aalesund var gode på hjemmebane forrige sesong. 9-4-2 totalt oppnådde de på kunstgresset på Color Line stadion. Litt overraskende var Hønefoss og Odd lagene som reiste herfra med full pott, og bunnlaget Sandefjord klarte 2-2. Ser vi litt på spillerstallen til hjemmelaget, så ser vi først og fremst at fyrtårnet Tor Hogne Aarøy, som scoret 90 mål på 328 kamper, er borte. Det samme er Glenn Roberts, målvakten Anders Lindegaard og Johan Arneng, og disse var en del av stammen i fjor, og det er ikke gjort i en fei å erstatte slike spillere.

Nye spillere er hentet inn, blant andre offensive Kjell Rune Sellin og Solomon Okoronkwo, i tillegg til at man har beholdt mye kvalitet også. Den fullstendige oversikten over alle troppene i Tippeligaen finner du her. For Aalesunds del setter vi et spørsmålstegn på keeperplass etter salget av Lindegaard, og vi mener de offensive spillerne som er hentet inn ikke er samme stabile goalgettertype som Aarøy, ikke ennå hvertfall, men de har potensiale til å bli det. For eksempel unge Sellin varierte fra briljant til nesten usynlig for RBK og Kongsvinger i fjor.

I treningskamper har man vært gode og alltid scoret, men også sluppet inn mange mål. Brann og Hødd er slått på Color Line stadion, og det har blitt 2-2 mot Molde. Ole Christian Rørvik er ute med ryggprolaps, ellers kjenner vi ikke til noen skader.

"FFK har vært gode i vinter, og vi er klar over at det vil bli en tøff kamp", sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til fredrikstadfk.no. "Det er to teknisk gode lag med stort tempo som møtes. Det kan bli en kamp med mange målsjanser og mål".

Fredrikstad har spilt flere gode treningskamper der de har scoret flust med mål, blant annet slo de Stabæk 3-1, Brann 3-0 og Lillestrøm 4-3 og Odd 5-1. Flere spennende forsterkninger er hentet inn, størst forventninger knytter det seg til Fredrikstad-patrioten Tarik Elyounoussi, som nå er tilbake fra Heerenveen, der han etterhvert fikk lite spilletid. Talentet Etzaz Hussain, og Alexander Ruud Tveter fra Follo er også typer som fort kan glimte til.

Skaderapport: Angriperen Dino Mulac opererte ankelen tidligere i uken og er ute i 4-6 uker. Jan Tore Ophaug og Odillon Kashama er også uaktuelle. Etzaz Hussain (eks Manchester United og Vålerenga) har skrevet under på en treårsavtale med FFK.

Det Rekdal sier om høyt tempo og mulighet for mange mål tror vi er en god pekepinn for hvordan dette kan utarte seg. Utfallet av kampen virker ganske åpent, men Fredrikstad kan ha en liten fordel av å være underdog med mye opprykksentusiasme. Hjemmebanefordelen er der, men vi mener Aalesunds tendens til være litt for gavmilde i forsvar i treningskampene, samt at Fredrikstad har scoret veldig mye på bortebane i treningskampene sine, veier opp. Norsk Tipping tilbyr 1,60 for over 2,5 mål i kampen, noe vi har tro på at det blir. De tilbyr også 3,05 for borteseieren og vi spiller B på Color Line stadion i tro om at Fredrikstad fortsetter den gode trenden fra treningskampene. 100 kroner innsats, som single. Fristen er klokken 18.55, og kampen ser du på TV 2 Zebra klokken 19.00.

98. Aalesund - Fredrikstad 2,05 3,00 3,05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag