Vi tror på Høitomt

Foto: hesteguiden.com

Som så mange ganger før blir landschampion Høitomt vår bankerkusk. Sjekk mandagens travtips.

Etter at både lørdagens V75 på Sørlandet og søndagens tre travkjøringer ble avlyst grunnet terrorhandlingene som rammet Norge fredag, åpner Norsk Rikstoto dørene igjen mandag. Det er Klosterskogen travbane i Skien som er vertskap og det skal spilles dobbel V5. På grunn av fakkeltogene som skal arrangeres over hele landet i ettermiddag, er stevnet forskjøvet.

Innleveringsfrist V5A er blitt endret til kl 19.35, mens fristen for V5B-spillet er 20.35.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

Det er ingen lettløst meny i Skien i kveld, men vi finner vår banker i V5-5A/V5-2B i form av 4 Games We Play. Fra et perfekt fjerdespor mot svært begrenset motstand tror vi på en meget god vinnersjanse for den flotte seksåringen til Evy Marie Brinch. Her skal det være gode muligheter for tidlig tetkjenning, og selv om vallaken har opptrådt ustabilt i år, tror vi på ham i kveld. Har vunnet et løp i 2011, det var på nettopp Klosterskogen og da satt hesten i tet.

9 Ross Du Vernay blir endel betrodd etter sin svært turbetonte seier sist, men drar neppe fordel av Klostersvingene. 6 Magic Me ser ut til å ha mistet formen, mens 5 Chris Pet kanskje er hesten imot (kraftig på gang nå og to løp i kroppen etter svært lang pause).
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 5-9-10 C: 6-11-7-3-2-1 D: 12-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

V5-1A - Varmblodshester 2100 meter autostart
Svært laber klasse på hestene i den første avdelingen i A-spillet, og vi værer overraskelser her. Fint til står 2 Raki Cub som kommer tilbake etter nesten fire måneders pause. I sin tredje siste start vant hesten sitt foreløpig eneste løp, en så bra hest som Hamilton Avenue ble henvist til andreplass. Galopperte seg bort i to løp etter det, men vi spiller hesten på prestasjonen i seiersløpet. Her kan det bli tet eller lederrygg sammen med Magnus Helland.

Kapasitetshesten 4 Meemat's Boy galopperer stort sett hver eneste gang, men var solid sitt foreløpig eneste seiersløp som fant sted på Bergen travpark i fjor høst. Var også bunnsolid som toer tredje sist etter et tungt løp. Er trolig mest kapabel i dette feltet, men altså svært usikker. 5 Lucky Ugly Joe vant greit sist etter et smørløp innvendig. Var også brukbar nest sist til femte og er under utvikling. Utstyres med Geir Vegard Gundersen i kveld og står fint til.

1 Fear Dream gjorde et par riktig fine løp tidligere i år, men har usikker form nå. I kveld er det perfekte betingelser mot riktig motstand. Passes. Variable 7 Dream Flight kan litt de dagene han vil trave, men spor sju gjør det uvisst på startsiden her. En viss kapasitet finnes også i 10 Hot Babe Royal som ihvertfall var bra tidsmessig sist. Helskummelt løp dette og helgardering kan være løsningen.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 4-5-1-7 C: 10-11-12-8-6-9-3

V5-2A - Kaldblodshester 2500 meter volte
Spillerne gjør 9 Tekno Viktor til fryktelig tung favoritt i dette løpet og nå i formiddagstimene mandag, er hesten krysset av på voldsomme 86 prosent. At den fine fireåringen til Kjell Løvdal har vinnersjanse er det ingen tvil om, men han er ikke typen som rader opp denne karen. Vi setter 13 Drivknekten først. 2500 meter er bare en fordel for Spikeld-sønnen, og holder han seg på beina er han tung til slutt.

9 Tekno Viktor er selvsagt tøffest imot. Har utviklet seg litt i det siste, men vi synes fortsatt han mangler litt vinnersting og han blir for mye spilt i kveld. Disse to hestene skiller seg klart ut i dette feltet, og det er svært stor kvalitetsforskjell på hestene i dette løpet. Vi velger å stå på to hester her. 6 Hellestvedt Tyra kan litt, men distansen er neppe noe pluss. 5 Kongen viser lite om dagen. 11 Trampoline har form og er kanskje den som står nærmest vår favorittduo.
Rangering V5-2A: A: 13-9 B: 11-6 C: 5-3-1-2-4-7-8-12-14-15-10

V5-3A - Varmblodshester 1700 meter autostart
Kun ti hester til start dette sprintløpet for varmblodshester i mellomklassen og flere fine hester på farten. 1 New Cowboyland har vunnet sportrekningen og får et knepent vinnertips. Har fått noen løp i kroppen nå og bekreftet form både nest sist og sist. Fra innerspor bak bilen er det nødt til å bli et fint løp her og årets første seier kan være innen rekkevidde.

5 Baltic Dream er sparsomt startet i år, etter en knallsesong i fjor. Dream Vacation-sønnen kan flytte beina på startsiden og ikke utenkelig at taktpinnen kan nås. Holder litt usikker form om dagen, men sprint er ihvertfall ikke noe minus og motstanden overkommelig. Frode Hamre etteranmeldte 10 Magnifique S.E til dette løpet, men ble neppe begeistret over sportrekningen. Love You-hoppa er avhengig av tempo på dette løpet for å gjøre seg gjeldende, men er som kjent tøffest i sluttfasen og gjorde et nytt toppløp i Halmstad sist.

2 Pippi's Tibur har ikke hatt noen toppsesong til nå og har manglet spirit mot mål. Andrespor bak bilen og sprint er helt ideelle forutsetninger. Kanskje kommer årets første seier her. Liten outsider kan også 6 Creek's Superboy. Fjerde sist holdt hesten på å detonere en megaoverraskelse da han ble toer bak Highfive Kemp. Men spor seks kan bli vanskelig i kveld mot svært startraske hester på innsiden.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 5-10-2 C: 6-3-4-9-7-8

Annonse: Øivind Grøstad vekker spille-Norge og lanserer godbit i V5-3B på Klosterskogen

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester 1700 meter autostart
Mye formløst på farten i dette løpet og ingen tvil om at 8 Frenchwoman er kapasitetshesten i dette feltet. Men åttendespor og sprint på Klosterskogen for denne usikre dama kan by på problemer. Har riktignok sett svært fin og stabil ut i sine to første starter i regi Tor Olaf Halle (ville ikke trave i regi Gunnar Austevoll). Men de to løpene har vært på Jarlsberg, Klosterskogen er en lunefull bane med sine krappe svinger for mange hester og vi tør ikke stole på Frenchwoman i kveld. Men fungerer hun, vinner hun trolig med et gjesp.

2 Novel H. har et bra bud på teten fra sitt flotte andrespor og har levert fine løp hele veien nå. Mangler kanskje litt vinnerskalle, men mot så billig motstand kan det gå veien. Det kan det også for 4 Rex Santana som også har klar fordel av at det er sprint. heller ikke her er vinnerskallen spesielt fremtredende. Både 9 Staro Dream On (solgte seg dyrt fra tet sist) og 6 Yorath Boko (toer mot billig motstand) var klart forbedret sist og kan muligens sitte der i et åpent løp bak favoritten.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 2-4 C: 9-6-7-11-1-10-3 D: 5

V5-3B - Kaldblodshester 2100 meter volte
Kaldblodshester med grunnlag under 22 000 kroner og hvem holder seg på beina? Tom Erik Solberg har ei fin treårshoppa i 5 Eldvinni. Kunne ikke helt stå imot talentet Stumne Ronja i sitt debutløp som var et løp i DNT's unghestserie. Satt da i tet, og holdt farten flott til andre. Var ikke frisk i sin annen start, i følge Tom Erik, men trener flott nå og er sikkert forbedret også. Vårt førstevalg.

Tom Erik velger selvsagt å kjøre sin egen stallhest, men 6 Ådne Kongen er en hest Tom Erik frykter. Han kjørte hesten selv i prøveløp og 32.0 er sterkt i dette grunnlaget. Magnus Helland sitter opp bak niåringen i kveld. Skulle vår venn Morten Antonsen treffe i volten med 2 Fiks (bra sjanse for det med kun fire hester fra strekdistansen) kan det være slik at Fiks kan lede hele veien. Var helt nede på 32.4a sist. 11 Brenne Balder viser fart, men galoppene kommer tett.

Frode Hamre kjørte offensivt med en klart forbedret 9 Troll Jerva sist (men to galopper ødela). Blir ikke spilt i kveld og kan være en luring. 8 Knutli Blesen er under utvikling og feilfritt kan han vinne.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 6-2-11 C: 9-8-10-1-7-3-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-4B - Varmblodshester 1700 meter autostart
Skal det endelig lykkes for 1 Beverage G.T? Love You-sønnen vant ikke løp i fjor, og har heller ikke vunnet på årets 11 opptredener. Men bedre oppgave enn i kveld kan han ikke få. Førstespor bak bilen og sprint og moderat motstand er alle plussfaktorer og formen sitter i. Så får vi se om Gunnar Austevoll får fram det lille ekstra i Teigen-traveren.

5 Chip Line er nok feltets beste hest, men innsatsen sist gir grunn til litt skepsis. Det var riktignok klart tøffere motstand da, men hesten sprudlet ikke nedover oppløpet. Startsiden vil nok avgjøre mye her, skulle HC Holm bli vinket tidlig til tet blir Gulbransen-traveren vond å slå. Men blir han tatt i mot blir det mer sjanseartet og på en sprint kan han bli svart ut på startsiden. 10 Veeren Dior har toppform og selv om bakspor trekker kraftig ned, er han blant de bedre her og skal på tidlig.

6 Joleen er fortsatt i form, blir lite spilt i kveld, men dersom Trude Hem ikke havner helt feil på det herfra er Joleen verd å se litt opp for. 8 Emiljan har mistet lysten og selv om Høitomt vet at her må det smygkjøres hele veien, så ser det vrient ut.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 5-10 C: 6-8-11-9-4-2-3-7-12

V5-5B - Varmblodshester 1700 meter autostart
10 Speedy Scarlet E. har møtt steintøffe konkurrenter i hver eneste av sine fem starter i år. I kveld er det ingen racere i feltet og selv som sprint og bakspor er litt feile betingelser, synes vi Scarlet Knight-sønnen skal sees med flott vinnersjanse her. De sannsynlige tethestene er ikke blant de tøffeste mot mål og da skal Speedy Scarlet E. være med og gjøre opp om seieren her.

4 T.T. Va Bene prøvde vi et helfrekt bankerspill på sist mandag på Klosterskogen uten å lykkes. Thai Tanic-sønnen kom litt feil på det fra start da og selv om hesten avsluttet flott til femte ble det for tøft i en rask avslutning. Spor fire og flotte betingelser i kveld. 9 Iron Rouge har fått tøffe opplegg i sine siste starter, i kveld ligger det an til at Gunnar Austevoll kommer til å kjøre på sjans innvendig (Austevoll er en mester til slikt) og normalt skal jo Iron Rouge duge alle dager i uken i slike omgivelser, men formen er usikker nå.

Sprinterne 5 Ohio D.K (er hvass på en kortspeed) 3 Un Dollar (kan være tethest, farlig derfra) og 6 Oxford (kan havne på vingel herfra, men fin kapasitet) kan alle utfordre om seieren i et skummelt sprintløi i V5B-finalen.
Rangering V5-5B: A: 10 B: 4-9-5-3-6 C: 7-2-1-11-12-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.