RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Vi var mestere, og gjorde oss til latter»

Foto: Kim Kyung-Hoon (Reuters)
Sist oppdatert:
Reaksjonene i Italia lar ikke vente på seg etter VM-exiten.

Reaksjonene lar ikke vente på seg etter Italias sjokkerende VM-exit: Etter 2-3-tapet for Slovakia og sisteplassen i gruppe D, er sportsjournalistene i det fotballgale landet i harnisk over de dårlige prestasjonene landslaget har vist i VM.

Få er dem som slipper unna landets nest største avis, La Repubblica, sin vrede i timene etter fiaskoen.

Les også: - Det er min skyld

Talentløst og fantasiløst
- Det er det verste i Italia de siste 50 årene, eller kanskje for alltid: Vi forlater verdensmesterskapet helt fortjent. Det er slutten på en generasjon, og slutten på en illusjon. Det fryktelige 3-2-tapet for Slovakia sender oss tilbake til den berømte Korea-kampen i 1966 (Nord-Korea vant 1-0 og sendte Italia ut av VM, journ.an.), skriver journalist Maurizio Crosetti, som er på plass i Sør-Afrika.

- Marcello Lippi ledet et talentløst og fantasiløst lag i Sør-Afrika, men italiensk fotball kan dessverre ikke tilby mer i dag.

- I forsvar er Cannovaro avgått med pensjon, og omtrent alle andre er kokte. Vi var verdensmestere, og vi har gjort oss til latter for hele verden, konkluderer Crosetti.

Sportsavisen La Gazzetta dello Sport er ikke stort mer fornøyd.

Paraguay vant gruppe F: Mesterskapets kjedeligste kamp?

- En katastrofe
- Laget tapte for en motstander som skulle være beskjeden, likevel ble de blå utklasset fram til det siste kvarteret, skriver Riccardo Pratesi for avisen.

- Italia startet med trioen Iaquinta, Di Natale og Pepe i angrepet, med ønske om å knuse verden - og enda bedre, klatre helt til topps. I det minste så det sånn ut da Di Natale prøvde seg med et langskudd bare sekunder etter avspark. Men jaget de etter seieren, som Lippi lovte? Feil, helt feil. For resten av omgangen var intet mindre enn en katastrofe, kommenterer journalisten.

Kampen mot Slovakia var Marcello Lippis siste som sjef for det italienske landslaget, og landets største avis, La Stampa, gir treneren det glatte lag etter fiaskoen.

At den samme treneren ledet laget til deres første VM-gull siden 1982 i Tyskland for fire år siden, er tydeligvis glemt.

- «Skammens fly» står klart: Italias verdensmestere med Marcello Lippi i spissen forlater Sør-Afrika og kommer hjem full av skam, skriver avisen.

- Landslaget fikk en av de styggeste kveldene i fotballhistorien, skriver avisen videre, og oppsummerer det hele slik:

- Italiensk fotball har virkelig nådd et lavmål.

Alt om VM: Klikk her

Dårlig europeisk innsats
Italias sensasjonelle VM-exit forteller dessuten mye om den europeiske innsatsen under VM i Sør-Afrika.

Frankrike har - kanskje inntil nå - stått for den største skandalen så langt, da laget endte på sisteplass i gruppen med Uruguay, Mexico og Sør-Afrika. Men det er flere europeiske lag enn Italia og Frankrike som har skuffet:

Hellas røk, riktignok ikke så overraskende, ut av sin gruppe, mens England haltet seg videre fra «den beste gruppen siden The Beatles», i kamp med USA, Slovenia og Algerie.

Også regjerende europamester Spania sliter i sin gruppe, og trenger en seier over Chile i siste kamp for å komme seg til åttedelsfinalen.

Senere på torsdag skal Danmark ut i kamp mot Japan, der våre naboer trenger tre poeng for å sikre et avansement til neste runde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere