Gå til sidens hovedinnhold

- Vi venter barn

Dette er skistjernenes påskeplaner.

Norges skistjerner har underholdt oss gjennom en lang vinter, og det var mange som synes det var deilig å kunne ta seg ferie etter verdenscupavslutningen forrige helg.

Nå er det er påskeferie som står for tur, og for mange av oss betyr det skiturer i fjellet, kvikklunsj, appelsin, krim på TV og lammelår.

Til Nettavisen forteller skistjernene hva deres ferieplaner er.

Man skulle kanskje tro at de hadde fått nok av skigåing for en stund, men flere av Norges skistjerner innrømmer at det vil bli en del skiturer også i påsken - riktignok i et litt roligere tempo enn hva de er vant med.

- Jeg har den klareste planen
For kombinertløper Magnus Moan blir det en litt annerledes påske.

- Jeg har nok den klareste planen av alle. Vi venter på barn nummer to. Hun hadde termin tirsdag, så vi går bare og venter her hjemme i Trondheim, sier Moan til Nettavisen.

Utrolig nok er det ikke første gang Moan opplever en slik påske.

- Nei, det er faktisk ikke det. Vi ventet i påsken på den første også, forteller Moan, som ble nummer fem i verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

Han forteller at han er glad sesongen nå er over.

- Når det nå gikk litt tungt mot slutten av sesongen, så er det godt at vi er ferdig. Da får vi heller ta det litt rolig nå, og se fremover. For det er mye å se fram til, sier Moan.

- Vil til varmen
Etter flere måneder med snø under beina, er det forståelig at flere av alpinistene velger å reise til varmere strøk i påsken.

Lotte Smiseth Sejersted er én av dem.

- Det blir nok ikke så mye ski for min del. Jeg er litt usikker på hvor jeg skal, men jeg planlegger en tur til litt varmere strøk. Jeg tror faktisk at jeg skal reise alene. Jeg har ikke gjort det før, så jeg tenkte at jeg skulle prøve det, sier Sejersted til Nettavisen.

- Jeg vet det er mange av oss alpinister som skal ned til varmen i påsken.

Sejersted er ikke helt fornøyd med det hun har fått til i vinter, men synes det var godt å få avslutte med NM-gull i super-G.

- Det var veldig deilig å avslutte med et renn jeg var fornøyd med, sier 22-åringen.

Rønning til Røros
Langrennsløper Eldar Rønning følger en mer norsk tradisjon da han har valgt å reise på hytta med familien.

- Det blir veldig enkelt, jeg skal på hytta på Røros med familien, sier Rønning til Nettavisen.

- Hytta sto klar i januar, så dette blir første påske med familien her. Jeg synes Røros er en veldig sjarmerende plass. Det blir veldig deilig å få tid sammen med familien, sier langrennsløperen, som planlegger noen korte skiturer med barna på 10 måneder og 3 år.

Rønning avsluttet sesongen med stil, da han klinte til med seier på 15-kilometeren i Falun.

Hilde med bobil på fjellet
De norske skihopperne fikk en fin avslutning på sesongen da de sikret seg førsteplassen i nasjonscupen i Planica forrige helg.

Tom Hilde sier til Nettavisen at han er glad sesongen er over.

- Dette er faktisk første gangen jeg har blitt sliten av en hel sesong. Det skal bli deilig med ferie, sier Hilde.

Skihopperen har tenkt seg til Hemsedal med kamerater i påsken.

- Jeg skal ha det moro med kompiser på Hemsedal. Jeg skal bo i en bobil og være skikkelig skiboms, sier Hilde.

- Jeg pleier å stå på ski med venner, men det er første gang jeg er i Hemsedal i påsken, forteller Hilde, som etter en liten ferie, ser fram til OL i Sotsji neste sesong.

- Skal arrangere skirenn
Det er en forkjølet Øystein «Pølsa» Pettersen som forteller Nettavisen om sine påskeplaner.

- Jeg er for øyeblikket med «svigers» på Skobu, men på torsdag vender jeg snuten mot Skeikampen, sier Pettersen til Nettavisen, mens han nyter en kopp nypeekstrakt.

På Skeikampen skal «Pølsa» være med å arrangere langrennscross.

- Jeg må få lov til å hilse til leserne og ønske god påske. Og hvis noen av dere er i området ved Skeikampen, så må dere komme til bakken. Da kan dere få muligheten til å slå meg i langrennscross, sier Pettersen.

Også langrennsløperen synes det er godt med ferie.

- Det er alltid moro å gå på ski, men jeg er glad for at det nærmer seg vår. Nå kan jeg evaluere det jeg har gjort, og så se på hva man kanskje bør gjøre annerledes neste sesong, sier Pettersen.

Hjem til Voss
Pettersens landslagskollega Sjur Røthe har også påskeplanene klare.

- Det blir ganske enkelt, jeg skal hjem til Voss, sier Røthe til Nettavisen.

Han tror ikke det blir mye skigåing de neste dagene.

- Jeg pleier å dra hjem i påsken, og være med venner som er litt utenfor skimiljøet. Det blir nok ikke så mye ski på meg, men vi pleier å ha et lite påskeskirenn, så vi får se.

- Det er ganske godt å ta seg ferie nå, man blir litt utladet etter en lang sesong, sier Røthe.

Bronsevinner på 15-kilometeren i Val di Fiemme, Tord Asle Gjerdalen, har også planene klare for de neste dagene.

- Først skal jeg rydde litt i hjemmet, før jeg får se om det blir tid til en tur på fjellet, etter en lang sesong. Da blir det i så fall en tur til Geilo, sier Gjerdalen.

- Det er litt deilig å være ferdig med sesongen. Nå blir det litt mindre hardøkter, men litt trening blir det. Jeg skal noen lange skiturer i sola. Det blir deilig, sier bronsevinneren.

Men det er ikke mange ukene utøverne får fri, før de må sette i gang med forberedelsene til neste sesong. Da er det nemlig OL i Sotsji som står på programmet.

Kommentarer til denne saken