Mange kunder har sett seg lei av Viaplay etter at prisen for deres Premier League-abonnement økte fra 649 til 749 kroner i måneden. Viaplay Group begrunnet prisøkningen blant annet med at det er nødvendig for å kunne tilby best mulig innhold til kundene.

Kanskje var det derfor flere seere var ekstra kritiske til kanalens innhold under helgens sending.

I forkant av oppgjøret mellom Liverpool og Chelsea ble komiker og skuespiller Henriette Steenstrup intervjuet av Jan Åge Fjørtoft på indre bane. Der spilte hun karakteren Pernille fra den kritikerroste Viaplay-serien «Pørni», mens hun fortalte om sin tilknytning til Liverpool siden hun var barn.

Fnyser av kritikken

Intervjuet fikk en rekke reaksjoner i sosiale medier, der det er overvekt av negative kommentarer. Argumentene som går igjen er at seerne ønsker et høyere faglig nivå til prisen de betaler. Nettavisen har vært i kontakt med PR- og kommunikasjonssjef i Viaplay, Fredrik Olimb, som slår tilbake mot kritikken.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

– Det vil alltid være noen få som er uenige i valg av studiogjester og eksperter, men det blir skivebom å linke dette opp mot prisen på Premier League-produktet, og en kan spørre seg hvor journalistisk interessant det er å kopiere hjemmeleksene til en håndfull sinte fotballfans på Twitter, skriver han i en e-post til Nettavisen.

Mener de fleste kan svelge prisøkningen

– Hvordan har dere opplevd reaksjonene fra seerne etter at dere økte prisen på Premier League?

– Noen reaksjoner har det vært, men som alle andre selskaper er vi berørte av dyrere kostnader og tror at de aller fleste kan svelge et prispunkt som i 2023 er en femtilapp mer enn i 2021/22-sesongen, før vi overtok rettighetene, forteller Olimb.

Prisøkningen har imidlertid skapt store reaksjoner i blant annet supportermiljøet i Norge. Supporterunionen har publisert et åpent brev til Viaplay tidligere denne måneden.

– Både vi og organisasjonens supporterklubber har mottatt mange meldinger fra medlemmer som er både sinte og misfornøyde grunnet dette prispåslaget. Vi i Supporterunionen ønsker å få en klarhet i hva som er grunnen til denne drastiske handlingen nå midt i sesongen, skriver Supporterunionen, samtidig som de understreker at produktet har stått til forventningene.

Les også: Prisøkning for Premier League

Som følge av prisøkningen har flere kunder hevdet i diverse medier at de vil si opp abonnementet. Noen har også gått så langt at de har lagt ut skjermdump som beviser at Viaplay-abonnementet er sagt opp.

Viaplay ønsker ikke å kommentere om de har merket noe til dette grunnet «konkurransehensyn».

– Kan det bli aktuelt med flere prisjusteringer i løpet av denne sesongen?

– Vi har ikke planer om ytterligere prisjusteringer nå, men hvis det blir endringer så vil vi kommunisere dette til kundene våre i god tid.