*Nettavisen* Sport.

Viasat tapte kampen om Champions Leauge-rettighetene

TAPTE KAMPEN: Daniel Høglund t.v, Roar Stokk, Lars Tjernås og Jan Åge Fjørtoft i Viasat må snart jobbe med andre turneringer enn Champions League.

TAPTE KAMPEN: Daniel Høglund t.v, Roar Stokk, Lars Tjernås og Jan Åge Fjørtoft i Viasat må snart jobbe med andre turneringer enn Champions League. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Fra og med 2021/2022-sesongen blir det ikke lenger Champions League-fotball på NENT Group sine kanaler.

09.04.20 08:58

Helt siden 1992 har Champions League-fotball blitt vist på NENT Group-kanalene Viasat, TV 3 og Viaplay, men nå er det over.

Det bekrefter NENT-sjef Anders Jensen til Kampanje.

Les også: Tallene skaper bekymring for Premier League-klubber: - Grusomme

For dyrt

Han forklarer at prislappen ble høyere enn hva de synes var forsvarlig.

- Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier Jensen.

NENT-sjefen synes det er synd å miste rettighetene, men samtidig forteller han at det ikke var uventet. Han viser til at NENT Group har gått hardt frem for å sikre seg rettigheter til Premier League og vintersport i stedet.

- At det kommer en reaksjon på det var som forventet, forklarer Jensen.

Les også: Premier League-klubbene trues med gigantregning

Hvem skal nå vise Champions League?

Det er foreløpig ikke bekreftet hvem som faktisk vant budrunden for Champions League-rettighetene.

Det spekuleres i at det er Discovery eller TV 2 som kan ha vunnet kampen om rettighetene, men foreløpig har det vært stille fra mediegigantene.

Les også: Kjedelig uten idrett på TV. Her er 15 sportsfilmer du bør se (+)

NENT Group vil heller ikke avsløre hvem som gikk seirende ut av budrunden. Jensen sier det må bli opp til vinneren av rettighetene å kommentere.

- Men vi la inn et bud på Champions League i Norge og Sverige som jeg mener var rimelig i forhold til å tjene penger på investeringen. Men vi var ikke engang i nærheten, så noen andre har lagt veldig mye mer penger på bordet, sier Jensen.

Les også: OL-utsettelsen har blitt gladnyhet for juksemakerne

Sikret seg Europa League-rettigheter

NENT Group har imidlertid vunnet kampen om rettighetene til å vise Europa League-fotball.

Det bekrefter de i en pressemelding torsdag formiddag.

«NENT Group sikrer eksklusive rettigheter til UEFA Europa League i Norge, Sverige og Finland fra 2021/2022-sesongen til slutten av 2023/2024-sesongen. Avtalen inkluderer også den nye turneringen UEFA Conference League, skriver underholdningsleverandøren.

Tidligere i år sikret NENT Group seg oså de nordiske rettighetene til Premier League fra 2022 til 2028, samt Bundesliga frem til 2025.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag