RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vibeke fratatt seieren

Sist oppdatert:
Vibeke Skofterud ble hyllet som vinner, men 45 minutter etter at hun gikk i mål, ble hun fratatt seieren i skandalerennet i finske Kuusamo.

Skofterud ble hyllet som vinner under premieseremonien rett etter rennet i Kuusamo. Årsaken var at stoppeklokka ikke stoppet da hun og Ekaterina Sjevtsjenko gikk i mål. Arrangørene oppdager utrolig nok heller ikke feilen.

Først 45 minutter etter at rennet var slutt ble tidene endret. Dermed gikk seieren til Sjevtsjenko, mens Skofterud ble nummer to.

Var foran
Kaoset var komplett da de beste rullet over målstreken i fredagens renn. Da tiden til Skofterud og Sjevtsjenko ikke ble stoppet, trodde først Kristina Smigun at hun hadde vunnet. Hun jublet i målområdet, og estiske fans løp jublende rundt med flagg på langrennsarenaen.

Så ble Skofteruds tid korrigert, og hun trodde hun hadde vunnet. Da arrangørene avholdt premieseremonien rett etterpå, ble Skofterud dermed hyllet som vinner. Ingen oppdaget det alle TV-seere kunne se. At Sjevtsjenko egentlig hadde vunnet med 15 sekunder.

- At hun uansett er på pallen er positivt, men dette må være drittungt for Vibeke. Har hun ikke vunnet, er det en skandale av arrangørene, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

Han avviser imidlertid at han vil forfølge saken overfor FIS eller arrangør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere