En person er funnet død på en holme ved Hove i Arendal, og det ble funnet en vannskuter på stedet, melder politiet i Agder.

- Familien er orientert

Politiet bekrefter søndag at personen som omkom er Vibeke Skofterud (38).

- Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i en pressemelding fra politiet.

- Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St.Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannskuter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannskuterulykke, sier Alsaker.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke avklart. Politiet jobber på stedet og ber vitner ta kontakt.

Skofterud, som kommer fra Slitu i Østfold, har gjennom mange år vært en av Norges mest profilerte langrennsutøvere. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 2001/02-sesongen.

Som utøver tok hun blant annet OL-gull på stafetten under lekene i Vancouver i 2010, og har også VM-gull på stafett fra 2005 og 2011.

- Ekstremt trist

I 2002 tok Skofterud NM-gull på sprint fristil og hun har totalt sanket seks NM-medaljer i løpet av karrieren. 15 pallplasser individuelt i verdenscupen ble det også på Østfold-jenta.

I 2012 gikk hun til topps i det tradisjonsrike Vasaloppet og satte ny løyperekord i kvinneklassen med tiden 4.08,24.

I august 2015 annonserte Skofterud at hun ga seg som langrennsløper.

Under OL i Pyeongchang i 2018 jobbet Skofterud som ekspert for TV-selskapet Discovery.

Tidligere langrenns- og skiskyttertrener Egil Kristiansen var ikke klar over ulykken da Nettavisen tok kontakt. Han var tydelig preget over å motta beskjeden.

- Det var ekstremt trist å høre om hennes bortgang. Utover det har jeg ingen kommentar foreløpig, sier Egil Kristiansen til Nettavisen.

- Var alltid blid

Steinar Mundal har vært Skofteruds personlige trener i flere år. Han sier følgende om Skofterud.

- Helt forferdelig å få beskjeden. Jeg har trent henne i mange år, og vi har hatt veldig godt kontakt som venner i ettertid. Det er vanvittig trist. Hun var alltid blid og et fyrverkeri av et menneske med mye pågangsmot, sier Steinar Mundal til Nettavisen.

- Folkekjær skiløper

Tidligere sportssjef for langrennslandslaget, Åge Skinstad, som også jobbet med Skofterud i Discovery under OL i 2018, forteller at det hele er ufattelig, trist og tungt når Nettavisen ringer.

- Det er ufattelig trist. Jeg ville ikke tro det da jeg fikk høre det. Mine tanker går til de nærmeste - jeg kan ikke forestille meg hvordan de har det, sier Åge Skinstad til Nettavisen.

Han forteller at Skofterud vil bli husket som en meget god skiløper som ga mye av seg selv. Han skryter særlig av hvordan hun leverte i Pyeongchang som ekspert og reporter.

- Hun var den teknisk beste av de jeg har hatt ansvar for på landslaget. Hun var kunstneraktig og kunne gjøre hva som helst. Hun ga veldig av seg selv og var en folkekjær skiløper. Jeg har kun gode minner, sier Skinstad til Nettavisen.

- Unik fomidlingsevne

Nyheten blir møtt med sorg i langrennsmiljøet.

- Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet, skriver NRK-ekspert og tidligere langrennsløper Fredrik Aukland på Twitter.

Her er flere reaksjoner på den triste nyheten:
- Fikk melding 11.35

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.35.

- Vedkommende ble funnet 11.35 på land på en holme rett utenfor Hove camping. En vannscooter ble funnet like i nærheten. Den omkomne ble umiddelbart undersøkt og erklært død på stedet av nødetatene, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB.