Gå til sidens hovedinnhold

Vibeke Skofterud døde trolig momentant

Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport etter at den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke 29. juli.

Fædrelandsvennen skriver at rapporten bekrefter det politiet har sagt tidligere, at Skofterud døde som følge av skadene da hun krasjet mens hun kjørte vannscooter.

– Det er ikke påvist andre skader på avdøde, sier politiadvokat Unni Guldberg i Agder politidistrikt til avisen.

Hun opplyser at Skofteruds pårørende er orientert om innholdet i rapporten og kjent med at opplysningene vil bli delt med offentligheten.

– Det er en foreløpig obduksjonsrapport, og den er veldig kort. Det den forteller er at personen hadde skader i hodet og overkropp. Det antas også at personen døde umiddelbart av disse skadene, sier Unni Guldberg i Agder politidistrikt til Nettavisen.

Den endelige obduksjonsrapporten vil bli klar om noen uker. Den vil inneholde en mer utdypende redegjørelse av konklusjonene i den foreløpige rapporten.

- Det er også gjort andre prøver, men de vil vi først få svar på om en stund, sier Guldberg.

Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet død påfølgende dag på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Arendal. Vannscooteren hennes lå da i en liten bukt i nærheten. På lørdagskvelden var Skofterud på konsert i Arendal og politiet tror hun var på vei hjem derfra da hun krasjet inn i øya.

– Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, har politiet sagt.

(©NTB)