Vicioso vant ubetydelig seier

Androni Giocattoli-rytter til topps på dag som vil bli husket for Wouter Weylandts tragiske dødsfall.

Her kan du lese LIVE-referatet fra den 3.-etappen av årets Giro d'Italia:

16.54: 1. Angel Vicioso (Androni Giocattoli), 2. David Millar (Garmin-Cervélo), 3. Pablo Lastras (Team Movistar), 4. Daniel Moreno (Katjusja), 5. Christophe Le Mevel (Garmin-Cervélo), 6. Jerome Pineau (Quick Step).

16.52: Angel Vicioso tar det enkelt! David Millar overtar den rosa ledertrøyen.

16.52: En rytter fra Quick Step og en fra Rabobank har tatt opp jakten.

16.51: Nå er vi faktisk innenfor den siste kilometeren dere. Sitter etappevinneren da i dette bruddet?

16.50: David Millar (Garmin-Cervélo) har tatt seg opp til de fire foran.

16.46: De fire foran har 14 sekunder på hovedfeltet, mens Cavendish er over ett minutt bak i leksa. De fire er nå Le Mevel, Lastras, Angel Vicioso (Androni Giocattoli) og Moreno.

16.43 Klatrepoeng: Christophe Le Mevel (Garmin-Cervélo) 3 poeng, 2. Pablo Lastras (Team Movistar) 2p, 3. Daniel Moreno (Katjusja) 1p.

16.41: Cav ser veldig kjørt ut. Jeg tror ikke han er så glad for å ha TV-motorsykkelen hengende ved sin side, heller.

16.39: Cavendish ligger faretruende nær halen av hovedfeltet.

16.37: Det er 10,7 kilometer igjen til målgang. Rytterne skal nå over Madonna della Grazie - en tøff kneik! Lampre styrer fremdeles farten i hovedfeltet.

16.33: Det kommer stadig guffen informasjon om den uheldige Leopard Trek-rytteren. Rytteren (Wouter Weylandt) er nå fraktet til sykehus med helikopter.

16.32: De fire foran blir nå sveivet inn.

16.28: Lars Petter Nordhaug (Team Sky) sitter på halen av hovedfeltet. Han ser ikke spesielt pigg ut.

16.28: Det er 44 sekunder mellom utbrytere og hovedfelt.

16.26: Hovedfeltet tråkker utfortrødent videre. Lampre i front, 20 kilometer igjen og LIVE-referenten synes plutselig denne LIVE-oppdateringen ble veldig meningsløs...

16.25: Davide Ricci Bitti har tatt seg opp til trioen i front igjen.

16.23: Det var Wouter Weylandt som ble offer for den grusomme velten.

16.22: Huff, en grusom velt. Legene forsøker å lappe sammen gutten igjen, men dette så veldig, veldig stygt ut.

16.19: Ny velt i hovedfeltet. Denne gangen ser det skikkelig stygt ut! En Leopard-rytter ligger svimeslått igjen på asfalten. Dette var grusomme bilder!

16.18: Det er 49 sekunder mellom trio og resten.

16.17: Davide Ricci Bitti maktet ikke å holde kontakten med sine bruddkamerater nedover fjellsiden. Dermed er det tre mann igjen foran.

16.16: Det er 27 kilometer igjen til målgang. Moroa kan starte!

16.10: Jeg tror det var en Rabobank-rytter som skled nedover asfalten, men jeg så ikke hvem. Det meldes at også Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) har vært nede i asfalten.

16.06: Rytterne dundrer nå nedover fjellsiden på den andre siden. De Clerq er nær ved å miste kontrollen på sykkelen, men redder seg inn i siste sekund. Det så ut som det gikk en liten velt i hovedfeltet også. Vi vet ikke hvem den uheldige mannen er ennå.

16.05:Klatrepoeng: Gianluca Bramilla (Colnago) 5 poeng, Pavel Brutt (Katjusja) 3 p, Bart De Clerq 2p og Davide Ricci Bitti (Farnese-Vini) 1p.

16.04: Hovedfeltet har også passert dagens høyeste punkt!

16.02: Brambilla fra Colnago lar det stå til. Pavel Brutt forsøker å svare, men det blir Colnago-rytteren tar full pott på toppen av fjellet.

16.00: Hovedfeltet har nå to kilometer igjen til topps!

15.59: Det er nå 1 minutt og 20 sekunder mellom brudd og felt.

15.57: Lampre har en todelt oppstilling i årets Giro d'Italia. Alessandro Petacchi spurter om etappeseirer og har med sine menn, mens Michele Scarponi har med en håndfull klatregeiter til sitt eget prosjekt: Å vinne rittet sammenlagt.

15.57: Det blinker fem klatrepoeng på toppen av Passo del Brocco. Utbryterne nærmer seg nå. Førstemann vil overta klatretrøya til Sebastian Lang etter etappen.

15.54: Rytterne i hovedfeltet har nå 45 kilometer igjen til mål. Ferden oppover mot det tøffeste partiet av Passo del Brocco starter nå.

15.50: Det er nå to minutter mellom gruppa til Cavendish (også kjent som hovedfeltet) og fram til Brutt, De Clercq, Ricci Bitti og Brambilla.

15.49: Det er åpenbart at Lampre ønsker å gjøre ferden oppover Passo del Bocco så ubehagelig som mulig for mindre klatresterke ryttere. Tempoet er i hvert fall satt kraftig opp, og de fire foran taper følgelig sekunder i forhold til røkla.

15.42: Lampre er stadig i hektisk aktivitet i front av feltet. Det tyder jo på at Petacchi har gode bein. Ale-Jet er også en brukbar klatrer, så han vil helt sikkert klare å henge på hele veien inn mot Rapallo. En skal også notere seg bak året at Lampre-kapteinen er huseier i de trakter. Ergo er han også meget godt kjent på disse veiene.

15.36: Saxo Bank blir avlastet i front av hovedfeltet. Sprintlag som HTC, Lampre og Garmin-Cervélo er nødt til å gjøre jobben.

15.31: Oj! Nå gikk det en ny velt i hovedfeltet. Fabio Andres Duarte har fått seg en smell i foten. Dette ser ikke lovende ut for spanjolen.

15.28: Drøye seks mil til målgang. 3,18 mellom utbrytere og felt. Dette er som en kosetur å regne i Giro d'Italia-sammenheng.

15.25: Sorry, fikk en telefon. Det er foreløpig Bart De Clercq - av de som sitter i bruddet - som tar de tyngste dragene oppover Passo del Bocco.

15.17: Ettersom Cavendish nå er tilbake i hovedfeltet, har HTC satt en mann helt der fremme.

15.15: Det er nå 31,5 kilometer opp til toppen av Passo del Bocco. Det er 71 kilometer igjen til målgang. Og det er 3 minutter og 28 sekunder mellom utfordrere og hovedfelt.

15.11: HTC-Highroad sendte til slutt ned tre mann for å kjøre Cannonball Cav opp i hovedfeltet igjen. Han har jo ledertrøya, tross alt!

15.10: Åpenbart skummelt å gjennomføre en langesone. Like før Cavendish måtte skifte sykkel, gikk det en velt i hovedfeltet. Pozzovivo, Sortoni, Popo og Hoogerland var alle involvert.

15.06: Saxo Bank har lagt hele laget sitt bak den ene Lampre-rytteren som styrer tempoet i hovedfeltet. I kortesjen av servicebiler er Mark Cavendish i ferd med å kjøre seg opp til hovedfeltet igjen.

15.04: Mark Cavendish har trøbbel med utstyret og bytter sykkel i veikanten. Det er ikke optimalt for lederen av årets Giro d'Italia. Timingen er relativt «god» ettersom vi nettopp har passert langesonen.

15.01: HTC-Highroad, Lampre og Saxo Bank har mannskap foran i feltet akkurat nå.

15.00: Hovedfeltet ligger på en strek nå, men rytterne er akkurat nå i langesonen. Tempoet er deretter.

14.58: Time to er unnagjort: 45,5 kilometer i timen.

14.55: Lampres innsats i front av feltet ga en kortvarig avkastning. Avstanden var nede i 3 minutter og 45 sekunder, men har nå passert 4 minutter igjen.

14.50: Lampre og HTC-Highroad har delt på tauejobben i front av feltet i dag. Kanskje de samarbeider bedre i dag? I går var ikke italienerne interessert i å kjøre inn bruddet.

14.48: Mark Cavendish var ikke spesielt snakkesalig om gårsdagens munnhuggeri med Petacch foran dagens etappe. TV2: - Blir det et nytt oppgjør mellom deg og Petacchi i dag? - Han er en sprinter, jeg er en sprinter og Tyler Farrar er en sprinter. Så ja: Jeg regner med at det blir en duell mellom oss på en sprintetappe, uttalte Cavendish til TV2 før han fortsatte videre til innskrivingen foran etappen.

14.45: - Jeg tror fort det blir litt tøft (for spurterne). Jeg tror kanskje ikke du ser meg mer mot slutten, men en fyr som Petacchi kan klare det, sier Alexander Kristoff til TV2 Sporten.

14.42: Utbryterne har nå et forsprang på fire minutter tilbake til hovedfeltet.

14.40: - Jeg følte meg fin i starten, men det tettet seg mer og mer i brystet underveis, fortsetter Nordhaug som innrømmer at formen ikke er helt på topp etter sykdommen i forkant av rittet.

14.40: - Jeg tror Petacchi og Cavendish er litt irriterte på hverandre og ønsker seg en spurt mot slutten av dagen, sier Lars Petter Nordhaug til TV2 Sporten.

14.35: Rytterne har passert 73 kilometer og har «bare» 100 kilometer igjen på sykkelen. Det inkluderer dog Passo del Bocco - 957 meter over havet. Det er ganske jevnt og fint, fram til de siste kilometerne av stigningen. I tillegg skal rytterne over to bratte kneiker i løpet av de siste 40 kilometerne. Og DER kommer det til å smelle.

14.30: Etter 70 kilometers sykling danser tidsdifferansen stadig mellom fire og fem minutter.

14.24: Bart De Clerq ligger 34 sekunder bak Mark Cavendish i sammendraget. Han har derfor på den virituelle ledertrøya i skrivende stund.

14.20: Etter 61 kilometers sykling er avstanden mellom hovedfelt og utbrytere nede i 4 minutter og 55 sekunder.

14.15: Jørgen Sandvik har spurt oss via Twitter når dagens etappe slutter. Og ettersom det sikkert er mange som lurer på det, kan vi gjenta informasjonen her. I følge arrangøren, skal rytterne være i mål mellom 17.02 og 17.28. Nå har jo etappen startet relativt kjapt, og i og med at avslutningen på dagens etappe er relativt innbydende - hadde jeg nok sittet i godstolen senest 16:30 i dag.

14.10: Journalist og blogger, Anders Lindstrøm, har sett nærmere på debatten om sprintere bør unngå å bytte linje, og hva konsekvensene blir, dersom det skjer. Du finner blogginnlegget hans her!

14.07: Søndagens store debatt dreide seg om hvorvidt Alessandro Petacchi var ufin mot Mark Cavendish på oppløpet. Cav kjeftet først ut italieneren, og lurte på hvorfor han alltid blir straffet for slike ting - men ingen andre. Noe senere modererte han seg enda mer i forhold til Petacchi, og mente at sinnet ikke var rettet mot ham. Men han må jo åpenbart mene at Petacchi gjorde noe galt for å fyre seg opp på den måten?

14.06: Vi tar med en spektakulær sak fra Ringerike Grand Prix. Michael Rasmussen (alias Kyllingen) mener Gabriel Rasch ble hjulpet til seier av følgebilen. Les det spesielle utspillet i denne saken!

14.01: Seks minutter mellom hovedfelt og utbrytere etter 50 kilometers sykling.

13.57: Det har vært god fart under åpningstimen: 49,3 kilometer i timen. Det gikk ikke like fort under gårsdagens etappe.

13.54: Jeg er nødt til å ta av meg hatten for Omega Pharma-Lotto i noen sekunder. De overrasket stort og ble nummer tre på lagtempoen. I går hadde de Sebastian Lang i brudd, og han kjører i klatretrøyen i dag. Deretter var Jan Bakelants pent fremme i forkant av spurten. Og i dag har de altså plassert Bart De Clerq i bruddet. Strålende! Og husk at INGEN hadde forventninger til dette laget i forkant av rittet.

13.51: De fire er: Gianluca Brambilla (Colnago), Bart De Clercq (Omega Pharma-Lotto), Pavel Brutt (Katjusja), Davide Ricci Bitti (Farnese Vini).

13.47: Mens vi venter om flere melding om bruddet, nevner vi gjerne at det er sol og nært vindstille også under dagens etappe.

13.44: Ubekreftet melding, det her: Men fire ryttere skal ha kommet seg vekk fra hovedfeltet. Ser ut som «the real thing»!

13.38: Tendensen vedvarer: Mange forsøker å komme seg vekk, men foreløpig har ingen klart det. Fremdeles samlet ved 30 kilometer.

13.32: Fremdeles 207 ryttere til start av dagens etappe. Hvor lenge varer det?

13.25: Det meldes om en kvikk start på dagens etappe. Det er stadig ryttere som forsøker å komme seg i brudd, men også etter 20 kilometers sykling skal feltet være samlet.

13.13: Feltet er fremdeles samlet etter 15 kilometers sykling. Ta det med en klype salt, ettersom det alltid er hektisk aktivitet i begynnelsen av etappen. Ingen har i hvert fall klart å få en stor luke innledningsvis.

13.06: Etappens store utfordring er den «uendelige» Passo del Bocco, som rytterne når toppen av etter 138,2 kilometers sykling. Deretter venter en lang utforkjøring, og faktisk også en del bratte partier i løpet av de siste kilometerne av etappen. Madonna delle Grazie vanter kun åtte kilometer fra målgang. Det er fremfor alt her eksplosive ryttere à la Giovanni Visconti er nødt til å gjøre sitt trekk.

13.03: Nå har vi fått bekreftet at den 3.-etappen av årets Giro d'Italia har startet.

12.55: Den offisielle starten skal egentlig gå i Reggio Emilia klokken 12.55, ifølge arrangøren. Rytterne skal først gjøre unna en 3,9 kilometer lang «parade» i sentrum av startbyen.

Den 173 kilometer lange etappen mellom Reggio Emilia og Rapallo, åpner opp for en rekke muligheter:

Det kan bli samlet spurt.

Det kan bli bruddseier.

Og dersom det blir det, kan ledertrøyen skifte eier mandag.

Mark Cavendish tapte spurten i går, men overtok likevel ledetrøya fra lagkamerat Marco Pinotti. Den 3.-etappen avsluttes i nabolaget til etappevinner Alessandro Petacchi. 36-åringen er dermed meget giret på å vise seg fram også under dagens etappe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.