24-åringen falt stygt under super-G-rennet i de italienske fjellene og endte opp med brudd i både beinet og kneet. 20 måneder senere er bærumsløperen tilbake i toppform, og hun har lagt ned en enorm mengde arbeid før det som skal bli hennes skadecomeback i Zermatt-Cervinia 5. november.

Forrige sesong gjorde også superstjernene Ragnhild Mowinckel og Aleksander Aamodt Kilde comeback etter alvorlige kneskader.

Kilde avsluttet sesongen med sju verdenscupseirer, OL-sølv, OL-bronse, seier i super-G- og utforcupen og totalt elleve pallplasser.

Mowinckel tok sin første verdenscupseier siden 2018 og kjørte totalt inn til tre pallplasser i verdenscupen etter 646 dager på sidelinjen. I OL ble det med 5.-, 6.- og 14.-plass.

– Blir du inspirert av lagkameratene dine sine comeback?

– Ja. Jeg føler det er fordi man plutselig har et år på å bruke på det man ellers ikke har tid til. Man kan bygge opp ting fra start med selvtillit og ta eierskap til det, svarer 24-åringen.

Fra himmel til helvete

Før Vickhoff Lie skadet seg i Val di Fassa var hun inne i sin beste periode i karrieren. Fartsfantomet var raskest på flere av de offisielle treningene og sikret sin første pallplassering i verdenscupen da hun kjørte inn til 2.-plass i tyske Garmisch-Partenkirchen, kun 27 dager før ulykken inntraff.

– Formen er stigende, så det er positivt. Man er jo alltid spent. Jeg føler jeg vet hva jeg driver med, men det får vi jo snart svar på. Målet er å være komfortabel og komme tilbake der jeg var og bli enda bedre, sier fartsspesialisten humoristisk og fortsetter:

– Jeg må prøve å utnytte situasjonen jeg var i det siste året. Akkurat nå føles det like gøy og komfortabelt som før skaden.

Vickhoff Lie debuterte i verdenscupen tilbake i 2017. Da var hun som 19-åring den desidert yngste på startstreken.

– Den største forskjellen denne sesongen er å ha tilbake Kajsa igjen. Det har vært helt fantastisk, og det er gøy å være to igjen. Jeg merker at hun har vokst mye, og det er kanskje en større sparring enn det har vært tidligere, forteller Mowinckel til NTB.

– Liten umoden drittunge

Vickhoff Lie kjenner seg igjen i lagvenninnens betegnelse om at hun har blitt mer moden med årene:

– Ragnhild har tatt stor del i det. Jeg kom inn der som en liten umoden drittunge som trodde jeg visste alt, men så visste jeg egentlig ikke en dritt. Men så har jeg tatt tak i Ragnhild sin hånd og prøvd å kopiere henne, men så har jeg også lært at det mye jeg kan ta med meg og mye jeg må finne ut av selv.

Lagvenninnene har enda til gode å prestere under samme sesong. Da Vickhoff
Lie slo gjennom i verdenstoppen, var Mowinckel ute med en kneskade. Da hun endelig kom seg tilbake, hadde Vickhoff Lie røket ut med en egen skade.

– Mitt største mål er at vi begge skal kunne konkurrere om de aller høyeste plasseringene sammen og virkelig nyte gode prestasjoner sammen, sier 24-åringen og fortsetter:

– Vi har enda ikke vært i storform samtidig, så jeg håper virkelig at vi kan begynne samarbeide litt mer der.

(©NTB)