*Nettavisen* Sport.

Victor Lindelöf har sagt nei til å spille for Sverige mot Norge

DROPPER BLÅGULT: Manchester Uniteds Victor Lindelöf. Her fra lørdagens FA-cuptap mot Wolverhampton. Foto: Bradley Collyer (Pa Photos / NTB scanpix)

Skal ha meldt forfall på grunn av personlige årsaker.

18.03.19 22:39

Sveriges forsvarsprofil Victor Lindelöf har takket nei til landslagsspill i de kommende kampene mot Romania i Stockholm 23. mars, og borte mot Norge på Ullevaal 26. mars.

Ifølge Sveriges Fotballforbund skyldes Manchester United-profilens forfall personlige årsaker.

Dermed mister Sverige en av sine største spillerprofiler i oppstarten av EM-kvalifiseringen. I tillegg er dette to kamper som trolig er svært viktige i kappløpet om avansement til EM-sluttspillet i 2020.

- Det er selvfølgelig kjedelig at han har meldt forfall, men jeg har full forståelse og respekt for beslutningen hans, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson til forbundets nettsider søndag ettermiddag.

Spekulerer i konflikt

Nettstedet Fotbollskanalen mener derimot å vite at Lindelöf har flere grunner til å melde avbud, og at vrakingen av kompisen John Guidetti har spilt en rolle for midtstopperens valg.

Lindelöf skal også, ifølge samme nettsted, ha hatt et noe anstrengt forhold til landslagssjef Andersson.

24-åringen spilte for Manchester United så seint som lørdag kveld mot Wolverhampton, da manager Ole Gunnar Solskjær røk på sitt tredje tap som United-sjef.

Med 1-2-nederlaget i FA-cupens kvartfinale forsvant også Uniteds beste sjanse til å vinne en tittel denne sesongen.

«Utvist» og benådet

Lindelöf markerte seg for øvrig med å få rødt kort av dommer Martin Atkinson mot Wolves, et kort som seinere ble omgjort til gult etter bruk av VAR-repriser.

Svensken var tydelig frustrert og satte inn en voldsom takling mot Diogo Jota på stillingen 0-2.

Lindelöf stoppet en overgang i høy fart, og skled inn i Wolves-spilleren med knærne først. Videodommerne mente derimot at en utvisning var for strengt dømt.

New York City-spilleren Anton Tinnerholm er tatt ut i den svenske landslagstroppen som Lindelöfs erstatter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.