RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vidåpen kamp om 1,5 millioner kroner

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Ønsker du en opplevelse du sent vil glemme? Ta turen til Bjerke søndag og opplev super travsport.

Det er svært store penger å spille om på Bjerke søndag. I fjor ble det omsatt for over 32 mill NOK og over 60 prosent av dette betales ut igjen til spillerne i form av premier. Oslo Grand Prix er en såkalt internasjonal dag, der svenskene spiller mye til Norge. Norsk Rikstoto tilbyr V65, V5, Dagens dobbel som hovedspill. I tillegg er det selvsagt mulig å spille vinner, plass og trippel i samtlige løp.

Nettavisen er elektronisk kommisjonær for Norsk Rikstoto og du kan sette opp dine egne spill ved å følge lenken her

Hovedspillet i dag er V65, og innleveringsfristen er kl 14:15. Når det gjelder V5 har denne innleveringsfrist kl 17:10.

Oslo Grand Prix er hovedretten
De har enorme hestekrefter og er store verdensartister. Disse hestene later nesten til å elske søkelyset der de vifter i halen og springer rundt som store primadonnaer. De vet de er gode, og det er de. Veldig gode. Den røde løperen er rullet ut. Festen kan starte. Det er duket fort travsportens Holmenkollen-dag, Oslo Grand Prix på Bjerke. Flaggene heises, og 17. mai-feiringen kan starte allerede dagen før dagen.

Store deler av verdenseliten er på plass på Bjerke. Stemningen, nervene og forventningene er til å ta og føle på. Langt over 10.000 mennesker vil trolig være innenfor portene når travets Champions League skal kjøres. De ti superhestene som skal sette hverandre i stevne har tilsammen tjent nærmere 80 millioner kroner.

Klikk her for å se Ola's V65-forslag

Skulle værgudene være på arrangørens side vil trolig L'Amiral Mauzuns løpsrekord på 11,4 fra 2008 være historie. Ikke mindere enn fire verdensrekordholdere møtes til dyst i det fantastiske feltet som består av ti hester.

Kjøp Nettavisens eksperttips her

Alle kan vinne OGP
Vi har med alle hestene på vårt store forslag i Oslo Grand Prix. Her vil farten og posisjonene avgjøre. Norges håp 8 Tinita Love blir ganske sikkert for lett mot de beste, men det er en prestasjon av Ole Bjørn Hoppestads jernhoppe og bære det norske flagget også i år. Åttendespor er selvsagt med å ødelegge det meste av spenningen i håpet om en god premie for Tinita Love.

Her kan du melde deg inn Facebook-gruppa til Ola og Håkon

Den hesten som får best løpsopplegg og har den beste formen for dagen vil antageligvis være vinneren. Franske 7 Nimrod Borealis har lenge hatt OGP som et av årets store oppgaver. I fjor var han ute av taktene på oppløpet, og gikk glipp av sjansen til å kjempe om seieren i Elitloppet. I mål var vallaken fjerdehest. I år skal han være enda bedre. Mellomdistanse passer som hånd i hanske for løpets store slugger. 9 Beanie M.M. er av mange utropt som favoritt. Dette er hesten som har den gjeldene verdensrekorden på mellomdistanse på en 1000 metersbane med utrolige 1.10,6. At han står i niendespor kan bli veldig fordelaktig. Her kan Torbjörn Jansson styre i rygg på superraske 2 Premiere Steed og få en gunstig posisjon direkte. Vi er ganske sikre på at hesten til nordmannen Morten Waage kjemper om 1,5 millioner kroner om han får sjansen på oppløpet. Nevnte 2 Premiere Steed kan lede hele veien. 1 Lisa America er en spurtsterk dame. Kanskje speeder hun ned alle oppunder mål. 4 Maharajah er blitt en publikumsyndling i Sverige. Sist var han nær ved å snuble bort seieren, men heldigvis berget han seg like før mål. 3 Define The World er en lynrask canadier. Vi er usikre på om mellomdistanse kan være tingen, men fra rygg er han ikke sjanseløs. 6 Spring Erom har slått Maharajah i år. Har hatt en fantastisk utvikling og vil nok avslutte i stor fart denne gangen også.

Øk vinnersjansene dine med systemspill

Elitloppsklar banker
Mens hester fra flere nasjoner kjemper om seieren i OGP tror vi definitivt at svenskene gjør rent bord i de fleste av løpene. Vi spiller V65 med to bankere, begge attpåtil trent av verdens beste trener gjennom alle tider, Stig H. Johansson.

At Nu Pagadi skal vinne Rikstotos Europamatch (V65-5) ser vi på som en selvfølge. Superstjernen er allerede invitert og har takket ja til å delta i verdens mest prestisjefyllte travløp, Elitloppet på Solvalla om 14 dager. Så er han da også en verdensartist, Nu Pagadi. Den tyskfødte var også sterkt ønsket som deltager i Oslo Grand Prix, men nå satser Stig H. Johansson alt på å forberede sin femåring til Solvalla og bruker søndagens som en siste test foran Elitloppet. Stig H. Johansson har naturligvis god tro på seier i Europamatchen.

- Jeg følte at skal Nu Pagadi være på topp i Elitloppet så vil han muligens ha bedre av Europamatchen kontra Oslo Grand Prix. Hesten ser virkelig fin ut i trening og jeg ser frem til starten i Oslo. Jeg har god tro på at han vinner, sier Stig H. Johansson til Nettavisen.

ODDSTIPS SØNDAG: Vi spiller Bodø-Glimt

Usain Bolt
Nu Pagadi er en attraksjon i seg selv. Det oser verdensklasse. I svenske Expressen har Johansson uttalt at Nu Pagadi var en travets Usain Bolt på forspørsmål om hvilken idrettsstjerne han ville sammenligne hesten med. Og går det på teknikk så kan man sannynligvis også sammenligne han med landsmannen og fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic, mannen som sa at det John Carew gjør med en ball kan han gjøre med en appelsin. Utseendesmessig er han noe helt for seg selv, Nu Pagadi. Et glansbilde av en hest. Rød, kraftig og med et steg som får en travsportentusiast til bli stum av beundring. Og han er en utrolig artist.

I dagens løp møter han mange sterke konkurrenter, men med en lungekapasitet i særklasse og hjerte av gull lar han seg ikke slå i Rikstotos Europamatch. Med femtespor bak bilen vil nok Erik Adielsson styre fremover med stø kurs mot tet. Konkurrentene har en slik respekt for Nu Pagadi at han vil helt sikkert være i tet før 500 metersmerket.

Annonse: Grøstad byr på en rå V65-meny søndag

Danser seg til seier
Vår banker nummer to er I Won't Dance (V65-4). Han trener nå glimrende. Vallaken er lynrask fra start. Den lille krigeren er god til å forsvare seg. I fjor imponerte han i mange starter og vant åtte løp i Canada. Europadebuten var av bra merke på Solvalla 21. april. Der var han klart slått av Oracle etter at han hadde erobret teten direkte. Etter snaue 400 meter slapp han teten til vinneren. Han kunne siden aldri gå i nærkamp, men likevel var det en riktig fin prestasjon til annenplass på mellomdistanse. Nå handler det om sprint. I Won't Dance kan åpne så det lukter svidd. Også denne hesten trenes av Stig H. Johansson. Stig H er optimist.

- Jeg var veldig tilfreds med hans første løp for i min regi. Han trener svært bra og jeg håper han leder rundt om, sier Stig H. Johansson som tildligere har vunnet Oslo Grand Prix to ganger. I år står supertreneren uten deltager i OGP.

Kjøp Nettavisens eksperttips her

Bankerkanidat nummer tre er på farten allerede i V65-1 som er et kvalifiseringsløp til Bjerke Cup som går senere på dagen.. 2 Harpers Joker er blitt et riktig racer. Sist slo han til i tøft selskap på Åby med seier på tiden 1.11.7. Den dagen åpnet han på 1.09. Ingen kan nekte hesten til Lennart Bäverholm fra Sandefjord teten med mindre det ikke skulle skje noe uhell. Vi tror han leder hele veien. 4 Cromwell henter neppe en lengde på favoritten, men med riktig løpsopplegg kan han kjempe i striden. 1 Classic Grand Cru avsluttet godt i Italia i den siste starten og viste at formen fortsatt er på plass. Vinneren av Klosterskogens Eliteløp deltar søndag med helstengt hodelag. Dermed er det full fokus på å prøve å holde sporet. En vrien oppgave mot katapulten Skogans Joker.

Norsk jubel?
I den andre kvalifiseringsrunden (V65-2) har vi bra tro på norsk seier. 1 Evidence Ås ble sliten etter at han fikk Gentle Tilly over seg lenge etter at tetkampen i realiteten var avgjort sist. Vi tviler sterkt på at noen kan hente en lengde på den lynraske hingsten til drammenseren Atle Kittelsen. Neste trekk blir at hestens trener og kusk vil prøve å dempe teten. Uten for mye press tror vi Evidence Ås er en vinner. Vi kan im imidlertid ikke spille en eneste kupong uten 9 Thai Tanium. Han gikk sitt livs beste løp sist da han utklasset konkurrentene på Forus på vinnertiden 1.11,5/1600 meter. Øystein Tjomsland trodde han hadde ennå et sekund inne. Dagens store outsider! 3 Garland Kronos kunne aldri true Harpers Joker sist. Nå står Lutfi Kolgjinis hest til for et drømmeløp dersom kusken ikke "mister" hodet.

Nettavisen er elektronisk kommisjonær for Norsk Rikstoto og du kan sette opp dine egne spill ved å følge lenken her

I Bjerkebanens stayerløp (V65-3) er det veldig åpent. 12 av 15 hester får plass på vårt store forslag. Tipset til sluggeren 7 Golddigger. Han har tatt to enkle seire hjemme i Nederland på rad. Den italienskfødte hingsten har vist seg som en ypperlig stayer. Søndag får han en av verdens beste kusker, Örjan Kihlström som makker. 14 Go On Pale er herdet i knallharde konkurranser mot hester som Nu Pagadi, Copper Beach og Global Investment. Vi er overbevist om at niåringen ender i toppen tross tillegg på hele 60 meter. 10 Yarrah Boko er et av Norges fremste håp denne dagen. Femåringen er en milsluker av rang og kjemper ganske sikkert om førstepremien om han ikke galopperer. Med bare to hester fra 40 meter tillegg bør han komme feilfritt i gang. 12 Infatti November har ikke vunnet på en tid, men formen er stigende. 2 Rich Kemp taper fra start, men er som regel med når pengene skal deles ut. Den finske sluggeren regnes i toppen. Det er trolig høy odds å hente i totoen på den formtoppede hesten til Tuomas Korvenoja. 8 M.T. Big Business er sterk som en bjørn. Møter beinhard motstand, men hesten med den franskamerikanske stammen hevder seg nok også nå. 4 Nelson Dream og 3 Nelle D'Amour er andre outsidere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere