Videre i VM tross dårlig dommer

Foto: (foto: Scanpix)

Iver Horrem og Bård Inge Pettersen vant sin første kamp i sandvolley-VM. Men dommeren gjorde det vanskelig for duoen.

22.06.05 15:11

For mens førstesettet mot det franske laget gikk greit, ble det tap i andre med hele 21-14.

- Vi møtte er lag som er seedet som nummer 47, og som vi skal slå. Men dommeren blåste mange merkelige feilslag og fikk oss ut av rytmen i andresettet. Men vi skjerpet oss og avgjorde greit i tredje sett. Da fungerte serven min og blokka til Bård perfekt, sier Iver Horrem til TV 2 Nettavisen.

Nå venter Nederlands førstelag klokken 19.00 i kveld.

- Vi tapte 2-1 for dem i Sveits, og den svake kampen skal hevnes, lover Horrem.

Kjell Arne Gøransson og Martin Engvik tapte sin første kamp mot kubanske Alvarez/Ramirez Bernal 2-1, og spiller neste gang i morgen. Med tap er de ute av Berlin-VM.

Tap for Håkedal/Tørlen
Det samme gjelder Nila Håkedal og Ingrid Tørlen, som tapte 0-2 i sett for førsteseedede Larissa França og Juliana Felisberta Da Silva fra Brasil onsdag ettermiddag. VM-favorittene fra Brasil vant 21-16 og 21-12.

- Brasil ble for sterke. Nila og Ingrid klarte å presse de litt i første sett, men så var det slutt. Brasil servet tøft, og hadde rimelig kontroll. Jeg forventet ikke seier, men hadde trodd de skulle klare å gi dem litt mer kamp, sier landslagssjef Tor-Inge Askeland til TV 2 Nettavisen.

Håkedal og Tørlen møter nå Brasils andrelag, som overraskende tapte for Cuba i ettermiddag. Ana Paula Connelly og Leila Barros er seedet som nummer fire i VM. Uansett hvordan det går i den kampen, er de norske jentene sikret minst en 17. plass.

- Det er en veldig tøff trekning. Men de må jo slå gode lag også, hvis de skal gjøre det bra her, sier Askeland.

Seier til Kjemperud og Skarlund
Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund vant sin første VM-kamp. Kentaro Asahi og Satoshi Watanabe ble slått 21-19 og 21-15.

- Jørre og Tarjei spilte veldig solid etter hvert. De var aggressive og servet godt, oppsummerer Askeland.

Alle de norske deltagerne har nå spilt minst én kamp i VM. Vegard Høidalen og Terje Øvergaard røk i morges på tap i sin første kamp, og spiller neste match i morgen klokken 10.00. Tap betyr VM-exit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.