RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viduka utestengt av Reid

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Leeds-manager Peter Reid satte Mark Viduka på tribunen "av disiplinære årsaker". Ikke at det spilte noen rolle: Leeds var sjanseløse mot Arsenal og Thierry Henry. Arsene Wenger mener Leeds slapp billig unna.

Kampfakta

LEEDS - ARSENAL: Den australske landslagsspissen Mark Viduka har slitt med ryggproblemer de siste ukene. Nå sliter han også med manager Peter Reid.

Holder problemet internt
Men hva problemet de to i mellom skyldes, ville ikke Reid utdype.

- Viduka ble utelatt fra troppen av et par disiplinære årsaker, og de holder jeg for meg selv. Det var en vanskelig avgjørelse. Man gjør ikke slikt med lett hjerte, men jeg har flere spillere å tenke på - og det kan ikke være et sett regler for én og et annet sett for andre, sa Reid på pressekonferansen etter kampen.

Eller - kamp og kamp, fru Blom...

"Urettferdige lag"
De fleste husker kanskje at man i gamle dagers løkkefotball titt og ofte hørte noen klage over at det var urettferdige lag. Slik føltes det nok også for Leeds-fansen på Elland Road - de første forlot nemlig stadion etter bare en halvtime.

Arsenal var nemlig i praktslag - som så ofte før. Få lag er like vanskelige å stoppe som et Arsenal med flyt i angrepsspillet.

Det tok ikke mer enn sju minutter før Thierry Henry satte inn 1-0.

Robert Pires la på til 2-0 og Henry fikset også 3-0. Ingen liker massakrer - og det var det man var vitne til på Elland Road. Kanskje derfor valgte mange å forlate stadion etter Thierry Henrys 3-0-mål.

Ros til henry
Og Wenger mener altså at Leeds slapp billig unna.

- Han spilte med et tempo hvor han ikke trengte å ta seg helt ut fysisk. Han ble ikke tvunget til å forsvare mye, og kunne vente på at sjansene til å angripe kom til ham, sa Wenger.

Heller ikke Peter Reid hadde mye vondt å si om Thierry Henry.

- Han er en fantastisk spiller, konkluderte Reid.

Trøsten hans får være at lagene spilte 1-1 i andre omgang. Men en magrere trøst er vel knapt mulig å finne. Arsenal beholdt tabelltoppen, men også Manchester United og Chelsea vant på den første dagen i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere