Lørdag startet Sveits rundt med en prolog i Lugano.

Rittet, som består av ni etapper, er Lars Petter Nordhaugs siste sjanse til å kjøre seg inn på Team Skys Tour de France-lag.

Les mer:- Tour de France blir en bonus

Det italienske stortalentet Moreno Moser tok en tidlig ledelse på den kuperte prologen. Liquigas-rytteren kunne se rytter etter rytter klokke inn på en dårligere tid enn hans 09.51.

Sammenlagtfavorittene Robert Gesink, Fränk Schleck og Alejandro Valverde tapte alle over 20 sekunder til 21-åringen.

Det så heller ikke ut som at hjemmefavoritt Fabian Cancellara skulle slå stortalentet. På toppen av bakken var han nemlig ni sekunder bak italieneren. Men sveitseren avsluttet absolutt strålende. I mål var han snaue tre sekunder foran Moser, i sitt tredje ritt etter krageibeinsbruddet i Flandern rundt.

Peter Sagan og Michael Albasini startet begge nesten like sterkt som Moser, og hadde dermed noen sekunder på Cancellara på toppen av bakken.

Albasini klarte imidlertid ikke å svare på Cancellaras avslutning. Men Peter Sagan er et talent utenom det vanlige.

Slovaken avsluttet på en fremragende måte, og klokket inn snaue fire sekunder foran Cancellara. Dermed vant ikke hjemmefavoritten sin fjerde strake åpningstempo i Sveits rundt.

Sagan tok med lørdagens seier sin tiende triumf for året. Det er én seier bak årets mestvinnende, André Greipel, men i den formen han er i, kan han fort ta hjem flere seirer fra Sveits rundt.

Lørdagens temposeier gjorde også at 22-åringen brøt en aldri så liten barriere. Liquigas-rytteren hadde nemlig aldri vunnet en tempo i sin proffkarriere før Sveits rundt-åpningen.

Lars Petter Nordhaug tapte 39 sekunder på Sagan, noe som holdt til en 50.plass. Det vil si at han ikke tapte så altfor mye til sine tøffeste konkurrenter i kampen om sammenlagtseieren.

Søndag venter en knalltøff etappe til Verbier. Da kan det fort bli en ny sammenlagtleder.

Resultater:
1. Peter Sagan Liquigas 09.43
2. Fabian Cancellara (RadioShack) +4
3. Moreno Moser (Liquigas) +7
4. Martin Elmiger (Ag2r) +11
5. Fredrik Kessiakoff (Astana) +15
6. Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) +17
7. Dario Cataldo (Omega Pharma-Quick Step) +18
8. Roman Kreuziger (Astana) +19
9. Tom Jelte Slagter (Rabobank)+20
10. Jakob Fuglsang (RadioShack) +22
(..)
50. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +39

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)