De siste ukene har det vært mye oppmerksomhet rundt Manchester United-supporteres misnøye ovenfor sine egne klubbeiere, men også Arsenal-fansen ønsker endring på eiersiden.

Det ønsker Spotify-gründer Daniel Ek å gjøre noe med, og har gått åpent ut om sin interesse for å kjøpe opp London-klubben. Han fikk et bud på omkring 19 milliarder kroner avslått av klubbens nåværende eiere, Kroenke-familien.

Tidligere har svenske Ek fått stor støtte av flere Arsenal-legender, blant annet Thierry Henry, Dennis Bergkamp og til slutt Patrick Vieira.

Les også: Kaggestad tror Ingebrigtsen bløffer: - Det er et spill for galleriet

Klar klubblegende

Nå sier sistnevnte i et intervju med DailyMail at et eierskifte må til, for å få klubben han elsker tilbake på rett spor.

- Etter møtene med Daniel, har jeg forstått at det nå er på tide at klubben får nye eiere og at det er han som er rett mann for oppgaven. Han har en kjærlighet for klubben og en lidenskap som kan ta Arsenal tilbake som en storhet i europeisk fotball. Han vil samle klubben og fansen, noe som har vært fraværende de siste årene, forteller Vieira.

Fansen skal ha sett seg lei på Kroenke-familien etter at det ble kjent at Arsenal var en av klubbene som hadde sagt ja til planene om å starte en europeisk superliga.

- Det er ikke slik at jeg, Dennis og Thierry ønsker å støtte opp under Eks bud, fordi vi kommer til å få en høy posisjon i klubben. Vi gjør dette fordi klubben trenger å finne tilbake til sitt DNA, for akkurat nå har Arsenal mistet sin identitet og det er veldig trist å se på.

Franskmannen velger også å trekke sammenligninger til FA-cupvinner Leicester, som et eksempel på hvordan han ønsker at klubben skal driftes.

- Daniel kommer ikke til å ta over klubben for så å hente en spiller for tre milliarder, og håpe at han endrer alt. Se på Leicester som har fått til store ting uten å ha mest penger, men som heller har kjøpt de riktige spillerne. Fansen forhold til eieren også formidabelt, og noe man bør ha som et forbilde.

Det har vært en katastrofal sesong for Mikel Artetas menn, og Champions League-spill har vært ute av bilde for en god stund tilbake.

Les også: Atlético Madrid er spansk seriemester etter gullthriller

- Vanskelig å akseptere

Vieira var en del av klubbens mest suksessfulle år, da man tidlig på 2000-tallet sikret den ene ligatittelen etter den andre og gikk blant gjennom 03/04-sesongen uten å tape en ligakamp.

- Etter så mange år i klubben, vet vi hva som må til for å finne tilbake til den vinnerkulturen. Vi spilte vår beste fotball i denne klubben, og kjenner Arsenal godt. Det at man nå ikke er i nærheten av å kjempe om kvalifisering til Champions League er frustrerende å se på, for det er ikke her man skal være.

Og fortsetter:

- Jeg husker da jeg spilte i Arsenal og så på lagkameratene mine hver dag, at lysten til å vinne var så enorm. Det er noe jeg ikke ser i dagens spillere, den gløden, lysten og motivasjonen til å vinne for enhver pris. For å være ærlig er det ganske frustrerende og vanskelig å akseptere det fra utsiden.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Vieira kom også med en oppfordring til fansen som har ytret sin frustrasjon over situasjonen de seneste ukene.

- Vi har sett store protester på Old Trafford som har endt i voldelige situasjoner, og det er ikke løsningen. Vis deres misnøye, men ikke ty til vold. Når man snakker om å ta over en fotballklubb til en pris på mange milliarder, vil prosessen alltid ta tid. Men Daniel er interessert, og vil jobbe for dette over tid, avslutter Arsenal-legenden.

Som sagt har svenske Ek lagt inn et stort bud på klubben, men foreløpig har det blitt blankt avslått av Arsenals eiere og det skal heller ikke være av Kroenkes interesse å selge klubben i nærmeste framtid.