RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF: - Et voldsomt potensial

Sist oppdatert:
Petter Myhre mener VIF vil være med i toppen av Tippeligaen også i år. Samtidig tror han man får se et enda bedre VIF-lag de neste årene.

VALLE HOVIN (Nettavisen): Ingen trenere i Tippeligaen kan vise til de samme tallene som Petter Myhre: Ni kamper ledet han de blåkledde i fjor høst, syv seirer og kun et tap var beholdningen. Det gir en seiersprosent på 63, og et snitt på 2,44 poeng per kamp. Med en slik rekke gjennom en hel sesong, ville Vålerenga slått seriemester Rosenborg med elleve poeng i fjor.

Men:

Slik statistikk er i beste fall søkt, eller i verste fall – som i Winston Churchills ånd: «There are three kinds of lies: Lies, bloody lies and statistics!» Derfor dveler ikke Myhre altfor lenge med hva han oppnådde i fjor, men ser heller frem mot kommende sesong. En sesong hvor han mener Vålerenga vil være med og slåss i toppen.

- Vi har en målsetting om å være blant topp fire hver sesong. Da er vi med og slåss om de edleste metallene, og det er kort vei opp til førsteplassen.

- Har vi flyt kan det bære hele veien, men uten marginene, er veien kort ned til 6./7. plass, mener VIF-treneren.

Lengter etter egen stadion
Selv om Petter Myhre er spent og optimistisk foran årets sesong, og mener at hans førsteellever ikke står tilbake for noen av de andre topplagenes, så lar den ferske VIF-sjefen det likevel skinne igjennom at han tror Vålerenga går en lysende fremtid i møte. De har de største talentene, og dominerer på de aldersbestemte landslagene. Men én ting må snart skje, skal Vålerenga ta skrittet ut, og bli det dominerende laget i norsk fotball:

En ny stadion må på plass. Snarest.

- Vi mister inntekter, og har høyere kostnader enn våre konkurrenter – på grunn av baneleie.

Når man ser på Vålerengas publikumsgrunnlag, mediainteressen og mulighetene, er budsjettet ikke et topplag verdig. Først på syvendeplass finner man lagets som ynder å kalle seg «Oslos stolthet».

- Markedsavdelingen har gjort en god jobb de, mener Myhre.

- Men et nytt stadion er svært viktig for oss, sier Myhre, og beklager sterkt de økonomiske ulempene det medfører å måtte leie Ullevaal i 13 seriekamper, samt diverse cupkamper.

Fremtidens klubb
Likevel mener han at det er all mulig grunn til å regne med Vålerenga i toppen – både i år, men spesielt i årene fremover.

- Vi er gode nok til å slåss i toppen nå, men på sikt skal vi bli enda bedre. På lang sikt har vi et voldsomt potensial, bedyrer Myhre.

Det betyr at Vålerenga skal bli det beste laget i Norge. Og ser det som er i ferd med å gro frem fra de yngre rekkene, så er det lett å si seg enig. Vålerenga har noen av de mest spennende spillerne som norsk fotball har sett på lang tid, men hvor mye vil man få se av dem på norske Tippeliga-arenaer i 2007? Jørgen Horn er 19 år, Glenn Roberts 18, Mohammed Fellah 17, men vil alle få spilletid i år.

Hvor mye, vil imidlertid ikke Myhre ut med.

- Jeg vil spille med det beste laget, slår han kategorisk fast.

Dermed blir det aldri snakk om å la de unge og relativt uerfarne bli satt inn fra start på bekostning av spillere han mener er bedre. Likevel vil det ikke bare være snakk om amerikansk uttakning foran hver kamp, Myhre innrømmer saken er litt mer kompleks enn som så, og det var nettopp derfor han nylig lot Jalal El-Gharbi (19) gå på utlån til Moss. Flere kan gå samme vei.

- Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig.

- Vi skal ikke bare bruke unge spillere for å bruke dem, de må være gode nok for å være med. Samtidig må vi se på de alternativene vi har, trening, matching, samt utleiemulighetene. Dessuten er det mulig å bruke spillerne i cupen og gi dem matching der, minner han om.

Offensiv Fellah
Mohammed Fellah er kanskje den spilleren som har imponert flest på Valle det siste halvåret. Tenåringen debuterte i Tippeligaen som 16-åring, og scoret foran en ekstatisk Klanen, og briljerte både i Royal League og tidlig på vinteren. Unggutten var i ferd med å spille seg inn i laget da han ble skadet på La Manga, men er ifølge Myhre blitt satt seks uker tilbake. Dermed kan det bli lite spilletid i starten, men hva tror Fellah selv om sine sjanser denne sesongen?

Holmlia-gutten er optimistisk.

- Jeg beviste at jeg er god nok på treningene og kampene før skaden.

- Nå skal jeg vise meg frem på treningene og i andredivisjonskampene i starten, så er målet å starte flere av a-lagskampene fremover.

Fellah har teknikken til å bli en av Tippeligaens store trekkplaster de nærmeste årene. I tillegg har han trent mye styrke i vinter, og håper dermed han har det som skal til for å slåss med de store gutta.

Akkurat slik Vålerenga håper de kan det også i 2007. Tre år på rad med medalje i Tippeligaen - sølv, gull og bronse - mer enn antyder at Vålerenga vil være i toppen også denne sesongen, selv uten konkurrentenes finansielle styrke.

Plusser:
+ Erfarne spillere som har vært med i toppen av norsk fotball i flere sesonger

+ Aarason vil redde ekstra poeng for Oslo-laget med sine ekstremblokkeringer

+ Tippeligaens mest spennende ungdomsgjeng

Minuser:
- Mangler en avslutter som kan bidra med 15+ mål per sesong

- Er økonomisk et stykke bak sine konkurrenter, og mangler finansiell styrke til å hente betydelige forsterkninger

- Johnsen er gammel og har tradisjonelt slitt med mye skader, mens Wæhler er skadeutsatt. Kan erstatterne fylle eventuelle hull?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere