Gå til sidens hovedinnhold

VIF dras inn i Entra-skandalen

Carl I. Hagen venter at Økokrim ser på Vålerenga og Entra.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Vålerenga kobles nå til de pågående undersøkelsene av statens eiendomsselskap Entra Eiendom, ifølge ABC Nyheter.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken skyldes at Entra eiendom har hatt sponsoravtaler med idrettsforeningen verdt flere millioner kroner.

- Er det innenfor formålet til Entra å bedrive sponsing av idrettsklubber? Det skjønner ikke jeg kan ha noe med formålet å gjøre, sier Carl I. Hagen, som er medlem av Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité, til ABC Nyheter.

Han forventer at Økokrim ser på forholdene.

Det har vært flere sponsoravtaler mellom Vålerenga og Entra. Den første avtalen som ble inngått med Vålerenga Ishockey AS sikret den økonomisk rammede klubben midler.

To avtaler
Det har vært to sponsorrater til både hockey- og fotballdelen i VIF. Hockeysponsoratet fra 2004 innebærer at Entra må betale minst 1,3 millioner kroner årlig til og med 2010. Avtalen med Vålerenga Invest Fotball ASA sikrer fotballaget omtrent fire millioner kroner i det samme tidsromet.

I tillegg til sponsorratene var Entra-sjefen i styret for Vålerenga Ishockey AS høsten 2002 til høsten 2005, ifølge ABC Nyheter. Entra Eiendom skal også ha foretatt eiendomskjøp sammen med dagens hovedeier av Vålerenga Ishockey AS, Terje Andreassen.

Skandalen
Riksrevisjonen satte i gang full gransking av selskapet etter avsløringer om uregelmessigheter rundt salget av en bygård i Oslo i fjor, og kom med knusende kritikk av eiendomsselskapet.

I slutten av mars ble det kjent at Riksrevisjonen skal ha blitt ført bak lyset da de gransket Entra Eiendom. Administrerende direktør Erik Løfsnes skal ha holdt tilbake informasjon og gitt feilaktige opplysninger til Riksrevisjonens granskere.

«Årets Styreleder»
I går ble prisen «Årets Styreleder» delt ut til styrelederen i Entra Eiendom, Grace Reksten Skaugen. Det var første gang prisen deles ut til en kvinnelig styreleder.

- Det har blåst rundt Entra Eiendom den siste tid, men Grace har håndtert dette på en utmerket måte ved å tydeliggjøre hva som skjedde og trekke inn en objektiv tredje part til å granske saken, uttaler styreanalytiker Gunnar Eckbo som også har vært leder av juryen, i en pressemelding.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka