ROSENBORG - VÅLERENGA 3-1:

Det var seriefinalen.

Det var Vålerengas store sjanse til å knappe inn på Rosenborg å skape spenning mot slutten av årets sesong i Tippeligaen.

Men etter en pangstart gikk det meste galt for Oslo-klubben. Først utlignet Steffen Iversen på straffe, og noen minutter senere måtte Freddy dos Santos rusle i dusjen med rødt kort.

Den gylne muligheten utviklet seg dermed til et mareritt for Martin Andresens menn, og Vålerenga klarte etter hvert ikke å stå imot et massivt Rosenborg-press på Lerkendal stadion.

Dermed har trønderne et forsprang på åtte poeng når fire kamper gjenstår, noe som betyr at serien i bunn og grunn er avgjort. For VIF handler det nå om å sikre sølvmedaljen i høst.

Straffe og rødt kort
Det var Vålerenga som kom best i gang på Lerkendal da klanenfavoritt Bojan Zajic fant nettmaskene etter 18 minutter. Serberen tok seg forbi Mikael Lustig, før han fyrte av fra rundt 20 meters hold. Daniel Örlund kunne bare konstatere scoring.

Men den gode starten skulle fort utvikle seg til et mareritt for Oslo-klubben. Snaue ti minutter etter scoringen dømte dommer Terje Hauge straffe til vertene, etter at Rade Prica hadde blitt felt alene igjennom med Lars Hirschfeldt. Steffen Iversen tok ansvar, og etter litt munnhoggeri lagene imellom, satte den tidligere Tottenham-spilleren sikkert i mål fra krittmerket.

I situasjonen rett før straffen skulle tas pådro både Freddy dos Santos og Anthony Annan seg gule kort. Førstnevnte hadde ne disputt med Rade Prica, mens Annan kløp André Muri i rumpa.

Og det gule kortet til Dos Santos skulle vise seg å koste dyrt. For bare ti minutter senere klippet samme mann ned Mikael Dorsin ute på kanten og fikk sitt andre gule for kvelden. Dermed var gjestene fra Oslo redusert til ti mann med over en omgang igjen.

Moldskred punkterte
Andre omgang ble naturlig nok preget av at Vålerenga var én mann mindre, og vertene satte etter hvert inn et massivt press.

Det skulle likevel drøye før den forløsende scoringen kom, og ikke overraskende var det Morten Moldskred, som fikk slutt på måltørken mot Aris, som var mannen bak den viktige scoringen.

André Muri skulle bare klarere et innlegg, men sleivet stygt og ballen havnet hos Moldskred. Fra ti meter satte den tidligere Tromsø-spissen enkelt forbi Lars Hirschfeldt i Vålerenga-buret.

Og mot slutten satte unggutten Markus Henriksen den definitive spikeren i VIF-kista. Annan spilte opp, og Henriksen tok noen steg før han klinte kula opp i krysset. Et herlig mål.

Dette ble også siste ord på Lerkendal og da dommer Hauge puttet fløyten i munnen for siste gang, kunne Rosenborg strekke armene i været for seier, og et langt steg mot gull i ligaen.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra Lerkendal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED