Gå til sidens hovedinnhold

VIF for 25. gang

VIF Hockey er seriemester etter å ha slått Sparta i Sarpsborg. Oslo-klubben trengte straffekonkurranse for å senke østfoldingene.

SPARTA - VÅLERENGA 2-3 ETTER STRAFFER:

- Ingen stor kamp fra oss her i dag. Vi må skjerpe oss før sluttspillet, sier VIF-trener Knut Jørgen Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Han er lettet over at seriemesterskapet er avgjort, og at det ikke blir noen ren seriefinale i siste seriekamp hjemme mot Trondheim Ishockeyklubb på søndag.

- Kassereren og publikum er sikkert uenig. De ønsket sikkert en thrilleravslutning, men for meg var dette deilig. Dessuten får vi ro til å forberede oss til kvartfinalene, sier Stubdal.

Slet med motivasjonen
Vålerenga-spillerene kom på isen til den siste perioden, vel vitende om at de allerede var seriemestere. FriskAsker hadde holdt TIK til 3-3 i Leangen Ishall, og dermed har ikke TIK teoretiske sjanser til å innhente VIF på tabellen. Treneren prøvde å la være å fortelle spillerne om resultatet, men speakeren i Sparta-Amfi spolerte planen.

- Det var vanskelig å ta ut maks, vel vitende om at vi er seriemester, men jeg syns vi avsluttet på en ok måte, sier Stubdal.

Straffekonk
VIF trengte i utgangspunktet ett poeng for å sikre seriegull i norsk eliteserie i ishockey. Bare Trondheim hadde teoretiske sjanser til å ta gullet fra Oslo-laget. Klubben var da avhengige av seier i Lenangen ishall, men feilet mot FriskAsker. Askerbøringene utlignet til 3-3 ved Henrik Aaby åtte minutter før slutt, og dermed kan ikke TIK komme á poeng med Vålerenga.

Øystein Olsen sendte gjestene i føringen i Sparta Amfi etter åtte minutters spill. Ti minutter senere la Vladimir Machulda på til 2-0 for VIF. Men i andre periode fikk vertene komme inn i kampen, og utlignet til 2-2. Tredje periode og spillforlengelsen ble spilt uten scoringer, og det måtte straffeslag til for å kåre en vinner. Vålerenga scoret tre ganger mens Sparta brant alle sine forsøk, og klubben reiser hjem til Oslo med to poeng.

Vålerenga tar sitt 25. ligagull.

På ishockeyseriens maratontabell leder Vålerenga med nesten 750 poeng til FriskAsker på andreplass. TIK som hang med til det siste i gullkampen denne sesongen har tatt mer enn 1200 poeng mindre enn årets mester.

Lillehammer IK spiller sin første kamp etter beskyldningene om kampfiksing. De får besøk av Storhamar i Kristins Hall.

Tabellen UPC Ligaen
Kampfakta hele serierunden

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken