*Nettavisen* Sport.

VIF håper på friskmelding

Foto: (Scanpix)

Vålerenga og dårlig økonomi har vært synonymt i flere år. Nå håper man at klubben har lagt trøbbelet bak seg. Dermed bør det sportslige være i medias fokus denne sesongen.

31.03.04 08:56

Vålerengas spillerstall

John Fredriksen bestemte seg i fjor høst å slette gjelden på 30 millioner kroner før han trakk seg ut av klubben. Det betyr at VIF får mye mer arbeidsro til de sportslige tingene denne sesongen.

Men det nytter ikke å la det bli noen sovepute. Og alt er ikke 100 prosent i orden ennå.

Håper
- Jeg håper at i løpet av 2004 er Vålerenga friskmeldt. Og at det blir en reseptfri-sesong i år, sier VIF-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

- Har den økonomiske situasjonen påvirket det spillemessige ute på banen tidligere?

- Nei tror ikke har hatt så stor betydning. Men det er klart at hvis lønningene uteblir over tid, og konkurstrusler henger over hodet på klubben, så er jo det negativt.

- At det nå er orden på ting er jo selvsagt en fordel, sier Siem

Spennende
Vålerenga har fått en del spennende spillere siden i fjor. Ardian Gashi spilte rett nok siste halvdel av sesongen i VIF. Men har nå lagt ytterligere en alen på sin vekst. Det har også Åge Hareide fått med seg, og innlemmet unggutten i landslaget.

Daniel Fredheim Holm er et av de største talentene i norsk fotball. Årets sesong kan være for tidlig, men ”Enga” har uansett sikret seg en verdifull spiller for framtida.

Vålerenga imponerte mange i kampene mot Newcastle. Spesielt i bortekampen, da de la sterkt press på engelskmennene. Så spørs det hvordan den tidlige formspissingen opp mot de kampene slår ut lengre ut i sesongen.

Et løft
VIF-direktør Kjetil Siem håper på et løft opp fra fjorårets 10. plass.

- Vi må jo håpe at vi løfter oss litt fra i fjor. Det går først og fremst på at vi har lagt bak oss det vanskelige andreåret i Tippeligaen. Dessuten har vi fått bedre spillere - og følgelig en bedre stall, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

Ustabile
VIF-stallen er mer enn god nok til å havne høyere opp på tabellen. Men laget har alltid vært ustabile, og må prestere over tid, før man skal tro på medaljer.

Laget har slitt med å score mål, og har nå kjøpt inn Tor Henning Hamre fra Flora Tallin. Han scoret langt over 30 mål i fjorårsseongen. Men det er et spørsmål om han makter det i norsk Tippeliga. Det er utvilsomt stor kvalitetsforskjell på norsk og estisk liga.

Nye spillere:
Ardian Gashi fra Ørn-Horten
David Brocken fra Schoten
Daniel Fredheim Holm fra Skeid
Tor Henning Hamre fra Flora Tallin
Runar Normann fra Harstad
Glenn Atle Larsen fra Flora Tallin
Per Egil Swift fra Lyn
Pa Tembo Touray fra Djurgården
Thomas Sæther egen stall
Lars Øvrebø egen stall

Avgang:
Karel Snoeckx til Antwerpen
Abdoulaye M`Baye til Senegal
Lars Bohinen har lagt opp
Trond Inge Haugland til Pors
Raijo Piroija til Flora Tallin
Kristen Vikmäe til Flora Tallin

Plassering i fjor: Nummer 12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.