RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-helten sover med ballen

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mohammed Fellah. Fotballinteresserte bør allerede nå lære seg navnet på VIFs 17-årige ballartist.

VALLE/WANG/AKER BRYGGE (TV 2 Nettavisen): Han sover med ballen om natten, og trener Zidane- og Ronaldinho-finter i timesvis på dagen, helt til de sitter. Hans teknikk er blendende, hans ambisjoner store.

Med rette.

- Jeg har aldri sett en person som er så glødende opptatt av fotball, sier sportssjef ved WANG toppidrett, Eli Landsem.

- Ei heller et større talent, innrømmer den erfarne topptreneren.

Og - hun har sett en del.

Da Mohammed Fellah dunket inn 5-1-målet mot Fredrikstad søndag, ble han en av tidenes yngste målscorer i Tippeligaen med sine 17 år, tre måneder og 17 dager. Det frekke målet hvor Vålerengas unge juvel fullførte løpet etter først å ha spilt fri Rune Lange og scorer på Lasse Staws retur, kommer imidlertid ikke som noen bombe på noen på Valle.

- Han har en utrolig selvtillit. Jeg husker da han i vinter som 16-åring spilte mot IFK Gøteborg i en turnering, og kampen skulle avgjøres på straffekonkurranse. Siden vi allerede hadde bommet på et par straffer, fikk ikke han tatt sin, sier Freddy dos Santos.

- Han var rasende, og sa at han var 100 prosent sikker på å score, skryter VIF-spilleren av sin kollegas psyke.

Fotball fra fødselen
Mohammed Fellah har spilt fotball så lenge han husker, først på Holmlia, nå i Vålerenga. Hans ballbehandling er av den ekstreme varianten, men den har ikke kommet gratis.

- Jeg begynte å spille i det jeg lærte å gå. Nå trener jeg to ganger daglig, en gang med Vålerenga, så terper jeg hjemme på kveldstid.

- Og om natta sover jeg ofte med ballen, flirer supertalentet, som er den yngste debutanten som har scoret for Vålerenga.

Som reklamen sa, eat, sleep and drink football. Det er ikke langt unna for Holmlia-gutten, og mandag fikk han sin dose til gangs.

- Det ble mye ja, innrømmer stortalentet, som ikke sov mye etter at han dunket inn søndagens 5-1-mål mot Fredrikstad foran 13.000 tilskuere.

(Trykk play i videovinduet over for å se scoringen)

Deretter gikk det slag i slag. Først var det skole, så diverse intervjuer, før det på kvelden var ny kamp for Vålerenga, nå for rekruttlaget. Og, det var ikke like lett å holde tankene på rett sted hele tiden, innrømmer Vålerenga nye superhelt.

- De gikk fort tilbake til Ullevaal og søndagen, og da jeg jublet foran Klanen. Det er en drøm jeg lenge har hatt, og nå ble den virkelig!

Fra Ullevaal, via Irak til Nou Camp
Da TV 2 Nettavisen besøkte Fellah inne i samfunnsfagstimen til 2. klasseelevene ved WANG Toppidrett var det helt tydelig at tankene atskillig nærmere en full, jublende landslagsarena enn den var demokratispørsmålet i Irak. På slutten av timen fant samfunnsfagsbøkene veien til pulten først da TV 2 Nettavisens utsendte tok opp kameraet.

Kanskje ikke så rart, når de langsiktige drømmene er i varmere, mer eksotiske strøk.

- Ronaldinho er den store helten, og en dag håper jeg å spille for Barcelona, smiler VIF-spissen lurt.

Myhre maner til ro
Foreløpig får han imidlertid streng beskjed om å holde beina solid plantet på bakken av trener Petter Myhre.

- Det er umulig å si hvor god han kan bli, men han bør nok drømme litt mindre, mener VIF-treneren.

- Han sier samtidig han ønsker å få flere innhopp og et par starter på slutten av denne sesongen?

- Det er realistisk. Er han blant de elleve beste, så starter han. Og han er ikke langt unna nå, mener Myhre.

VIF-treneren skryter av Fellahs psyke og teknikk, men understreker likevel at han ikke er eksepsjonell for en 17-åring.

- De varierer noe voldsomt i prestasjonene fra dag til dag, men både Alexander Mathiesen, Glenn Roberts og Daniel Fredheim Holm viste nok mye av det samme da de var på samme alder.

Solid nedtur
Men om de fikk den samme oppmerksomheten etter sin seriedebut for Vålerenga som det Mohammed Fellah gjorde, er vel heller tvilsomt.

- Det var radio, TV, lokalavisa og landsdekkende aviser. I tillegg fikk jeg en kjempemange tekstmeldinger, humrer 17-åringen, ikke nevneverdig plaget med oppmerksomheten på mandag.

Om det blir den samme oppmerksomheten tirsdag, er vel mindre sannsynlig. Etter å ha vært i himmelen søndag kveld, kom VIF-talentet solid ned på landjorda mandag kveld, da han tapte 6-0 med Vålerengas rekruttlaget mot Lørenskog.

- Selv om jeg hadde et par målsjanser og fikk god tilbakemelding fra Andreas Holter var det ikke like morsomt som på søndag, innrømmer Mohammed Fellah, før han sovner inn etter sitt mest begivenhetsrike døgn.

Så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere