RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-helten vil bli ett år til

Sist oppdatert:
Mathias Trygg (20) var den store helten da Vålerenga slo Trondheim.

20-åringen er sammen med Mathis Olimb (20) de store kometene på årets Vålerenga-lag. Olimb har notert seg for 42 poeng denne sesong, mens Trygg har 28.

Torsdag scoret han både 2-0 og 3-1-målet da Vålerenga slo Trondheim 3-2 på bortebane for tredje gang denne sesongen. Men utlandet - dit ser han ikke helt for seg at han ender ennå.

Les også:Myrvold: - Glad jeg er i live

- Bør bli
- Mathias og Mathis bør bli i Vålerenga ut neste sesong. Så ville jeg sett hvordan det var da. Hvis jeg da følte meg moden da så ville jeg dratt, sier VIF-trener Espen Shampo Knutsen til Nettavisen.

- Vi kommer til å ha et møte snart hvor jeg sier det til dem direkte også, legger han til.

Og Trygg er enig.

- Hvis det skulle komme et tilbud, så er det klart at det kan friste. Men det må føles riktig. Og akkurat nå føles det mest riktig å bli i Vålerenga også ut neste sesong, sier han til Nettavisen.

Men:

- Målet og drømmen er selvsagt å komme seg ut til en klubb i Europa. Og selvsagt - alle drømmer jo om NHL. Sånn sett er Patrick Thoresen og Ole Kristian Tollefsens innsats veldig inspirerende. At de får det til betyr sikkert at NHL-speiderne også i større grad får opp øynene for norske spillere.

Suksess med straffetrening?
Torsdag scoret Trygg to ganger i power play, og seieren var viktig for et Vålerenga-lag som dummet seg ut borte mot Lillehammer sist. Da ble spillerne dagen derpå sendt på straffetrening av trener Espen Shampo Knutsen.

- Det ser ut som om den fungerte?

- Tydeligvis, sier Trygg glisende.

- Det var en helt annen tenning fra start denne gangen. Vi visste at det ikke ville bli noen lett kamp, men kom på isen med en helt annen innstilling. Det ble en jevn kamp, men jeg føler likevel at vi vant en fortjent seier, legger han til.

- Hvor viktig er det å vinne serien for dere?

- Det er viktig, det. Det går på stolthet og er et klart mål. I tillegg vil det jo gi lettere motstander i sluttspillet, sier han.

Storhamar like bak
Storhamar, på andreplass på tabellen, følger imidlertid hakk i hæl på tabellen. Torsdag ble Geir Svendsberget matchvinner da han satte inn 4-3 borte mot Lillehammer drøyt tre minutter før full tid. Det betyr at Storhamar kan overta serieledelsen hvis de vinner sin hengekamp.

I andre kamper torsdag vant Stavanger og Comet mot henholdsvis Stjernen og Furuset.

Se her for kampfakta, poengliste, tabell, kommende kamper etc.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere