*Nettavisen* Sport.

VIF hockey i pluss og i minus

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

For første gang i selskapets historie ble det driftspluss i fjor. Men VIF sliter med utestående regninger og gjeld på 14,3 millioner.

22.09.05 14:55

Vålerenga Ishockey AS omsatte for 12,7 millioner kroner og fikk sitt første driftsoverskudd i 2004. Regnskapet viser 1,2 millioner i pluss.

Men forrige sesongs NM- og serievinner sliter økonomisk foran kveldens seriestart mot Sparta på Jordal. Aksjeselskapet bak Vålerengas toppsatsning har pådratt seg hele 15 betalingsanmerkninger på til sammen 693.856 kroner de siste tre årene, ifølge Lindorff Decision. Ni av anmerkningene er fra 2005.

«Vesentlig usikkerhet»
I revisjonsberetningen for det siste regnskapsåret heter det at «det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift».

- Vi gikk med overskudd i fjor, og er godt fornøyd med det. Vi regner med å fortsette den postive utviklingen, og har et budsjett på rundt 13 millioner i år. Vi håper å få et solid overskudd igjen, sier daglig leder Anders Svensson Åsle til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga Ishockey AS sliter med en negativ egenkapital på 12,3 millioner, og har 14,3 millioner i gjeld.

- Er det noen konkursfare her?

- Nei, det anser vi ikke. Vi har kontroll på våre kreditorer.

Vil rydde opp
- Hva med betalingsanmerkningene?

- Vi rydder opp fortløpende. Det er ikke bra å ligge på etterskudd, men vi vil gjøre opp for oss.

Aksjene i selskapet eies av: Terje Andreassen 67,50 prosent, Bjørn Kolsrud 20,50 prosent, Malermester Harald Askautrud AS 9,23 prosent, Harald Askautrud 2,70 prosent og Frode Engedal 0,06 prosent. De fem aksjonærene etterga i fjor vel 700.000 kroner i gjeld til selskapet.

- Mesterparten av selskapets gjeld er penger vi skylder aksjonærene våre privat, eller penger de har garantert for, hevder markedssjef Jan Tore Kjær.

Følg kveldens runde direkte fra klokken 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag