Gå til sidens hovedinnhold

VIF kan bli uten Moa-erstatter

Oslo-laget belager seg på en framtid uten forsterkninger.

VÅLERENGA-SANDEFJORD 3-0: Morten Berre fikk sjansen som Moa-ersattter på topp for Vålerenga, og ble belønnet med en enorm bukett med roser etter kampen. Den nygamle spissen benekter likevel at Vålerenga har tenkt å løse Moa-hullet med å bestikke 35-åringen med roser framfor å kjøpe en ny spiss.

- Nei, det var fordi jeg spilte min 250. Vålerenga-kamp, humrer hurtigtoget.

Les også: - La oss få avisene til å holde kjeft
Og: - Merker at Moa er borte
Og:Moa dårligst på Hannover

Flere scenarioer
Likevel er det en viss «fare» for at det er nettopp Berre som vil fylle hullet 15-målsscoreren har etterlatt. Det er én uke igjen til overgangsvinduet stenger, og selv om Vålerenga fortsatt sjekker ut situasjonen rundt Marcus Pedersen og Thorstein Helstad, kan Moa-pengene like gjerne bli brukt på en Christian Bolaños - eller, i verste fall for Vålerenga-fansen - ingen i det hele tatt.

- Vi sjekker en del spillere, og det er fortsatt åtte dager igjen til overgangsvinduet stenger, sier Truls Haakonsen, uten å ville kommentere enkeltspillere.

- Det er mange forhold som vi må ta i betraktning, og ett av dem er om vi skal hente rutine, eller satse på noen som er yngre og har videresalgspotensiale.

Fra skråsikker tro til berettiget håp
Haakonsen kan likevel ikke garantere at det kommer inn forsterkninger før overgangsvinduet stenger, og er dermed langt mer passiv enn det han var for en drøy måned siden.

- Vi følger godt med i markedet, og det vil overraske meg mye om vi ikke henter inn noen i sommer, sa VIFs sportsdirektør til Nettavisen den gangen - før Moa var solgt.

Martin Andresen var like klar, og mente det «i alle fall måtte inn erstattere hvis noen ble solgt», men mandag var han mer opptatt av å snakke om hvem som kunne fylle spissplassen etter Moa, skulle VIF-mannskapet hans bli det samme 1. september som det er i dag.

- Jeg må bare forholde meg til de spillerne jeg har, og da må vi se på hvem som kan gjøre den beste jobben ut i fra kampbilde og motstander.

- Bengt (Sæternes) er god feilvendt og i boksen, men ikke så bevegelig, Berre er mer bevegelig og dukker ofte opp på de rette stedene selv om målene ikke alltid er like fantastiske. Mos forsøker jeg å gi mest mulig kamptrening, men han trenger fortsatt mer styrke for å bli god feilvendt og i duellene.

Shelton forblir flanke
Luton Shelton var for mange den klare Moa-erstatteren etter hans to scoringer mot Sandefjord mandag kveld, men akkurat det alternativet er lite aktuelt for VIF-treneren.

- Luton er helt opplagt best på flanken, i mine øyne. Det spørs selvsagt på kampbildet, men du ser mot Sandefjord at han også mot dem for mye plass i bakrommet når han ligger på flanken.

Og selv om Shelton ikke tar bølgen for VIF-sjefens valg, har han ikke noen problemer med å innfinne seg med det.

- Jeg har ikke satt meg ned med Martin (Andresen) og sagt til ham at jeg vil spille spiss, selv om det er der jeg trives best.

- Samtidig fikk jeg være mer med i spillet i dag, og jeg forsøker å gjøre en best mulig jobb i den posisjonen jeg får beskjed om å spille. Jeg har jo blitt vant med å spille på flanken nå, forteller hurtigtoget.

Les også: Moa dårligst på Hannover

Bli varslet når VIF scorer:

HTML EMBED
Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken