RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF kan miste Mila

Kontraktsrotet rundt Sebastian Mila gjør at han kan forsvinne til sommeren.

(iOslo.no) VG skrev onsdag om kontraktsrotet rundt Vålerengas nye midtbanejuvel, 24-åringen Sebastian Mila. Midtbanespilleren, som er tidligere polsk landslagsspiller, gikk til Vålerenga fra den østerriskske klubben Austria Wien i vinter. Onsdag meldte også Milas polske klubb Groclin seg, og nå vil de også ha en del av kaka.

- Mila ville ikke komme på prøvespill til oss, men sånn er det med landslagsspillere. Vi ville først leie ham, men han ville ha en fastere avtale. Vi ga ham det, men så kom Groclin og sa han var deres. Dermed endret vi kontrakten hans til en leieavtale før Royal League-kampen mot Helsingborg, sier Jan-Erik Aalbu, sportslig leder i Vålerenga til iOslo.no.

Men når kontrakten er endret, kan ikke Vålerenga lenger beholde ham ut året, slik planen var. Den opprinnelige avtalen innebar at Mila var Vålerenga-spiller i ett år, og at Oslo-klubben hadde opsjon på å beholde ham i to nye år.

I stedet går kontrakten ut i sommer, og Aalbu må nå håpe på å få kapret Mila som Bosman-spiller.

- Men han fortsetter i Vålerenga til sommeren?

- Vi har fått spillerlisensen hans, så alt er greit. Vi hadde ikke fått den fra Østerrike og Polen om den ikke var i orden, sier han.

Kontraktsløs i juli
Kontrakten med alle tre klubbene går ut 30. juni, ifølge spilleren selv. Mila er storfornøyd med å være i Vålerenga nå, men han er usikker på om han blir.

- Jeg vil ikke spille i noen annen klubb. Jeg har hjertet her, og selv om Manchester United ringte nå ville jeg ikke dratt. Dette halvåret har jeg hjertet i Vålerenga, sier Mila til iOslo.no.

- Dette halvåret?

- Jeg vet jo ikke hva som skjer. Jeg har fått flere tilbud tidligere, fra Schalke 04 og Fulham, men hva som skjer når kontrakten går ut vet jeg ikke. Kanskje jeg blir her, sier han.

- Pengene ikke interessant
Midtbanespilleren hadde en årslønn på nesten fem millioner kroner i Austria Wien, og etter det iOslo.no erfarer skal ikke Vålerenga være i nærheten av å matche det lønnstrinnet.

- Jeg hadde en større kontrakt i Wien, rundt 4,8 millioner norske kroner. Jeg får ikke det samme her i Vålerenga, men så er heller ikke pengene her det mest interessant akkurat nå. Jeg er fornøyd, sier Mila.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere