VIF-Lange utsetter debuten

Foto: (FOTO: Thomas Brekke Sæteren/VIF.NO)

Vålerengas nyinnkjøpte Rune Lange har ikke sparket en eneste ball i 2006. Nå ryker også VIF-debuten mot gamleklubben Tromsø.

15.06.06 14:15

I utgangspunktet var det håpet at Rune Lange ville debutere for sin nye klubb Vålerenga borte mot Tromsø den 16. juli. Alt tyder nå på at Vålerenga-debuten må utsettes, uten at han tar så altfor tungt på det.

Stresser ikke
- Det er i alle fall ikke en kamp jeg skal stresse for å rekke, sier Lange til Bladet Tromsø, og tenker spesielt på internetthetsen han ble utsatt for da han valgte Vålerenga fremfor Tromsø.

Nå har det imidlertid roet seg kraftig ned.

- Jeg har omtrent bare fått positive tilbakemeldinger. Telefoner og SMS fra både kjente og ukjente. Det er også flere fra Isberget som har ringt for å fortelle at de ikke stiller seg bak det som var skrevet på internett, sier Lange, som ennå har langt frem til storformen.

Faktisk har han ikke hatt en eneste kamp i år 2006. Hans siste kamp var mot Bayern München i desember 2005, hvor han spilte 76 minutter. Hans siste scoring var hjemme mot La Louvière i november.

Bare fire kamper siste året
I 2005/06 spilte han kun fire kamper for FC Brügge. Det endte med to mål, men ingen av kampene holdt nordlendingen fulle 90 minutter.

- Jeg tror prestasjonene mine vil svinge opp og ned den første tiden siden jeg har et dårlig grunnlag i kroppen. Jeg tror det vil ta tid før jeg klarer å prestere igjen.

Og selv om han håper på mye spilletid fremover, så vet han det kan ta tid.

- Jeg vet at formen ikke er så god, sier han.

- Og det vet Kjetil Rekdal og det medisinske apparatet også. De vet at jeg vil trenge tid, sier Rune Lange til Bladet Tromsø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.