Gå til sidens hovedinnhold

VIF-leder dyttet dommeren

Kraftige reaksjoner mot dommeren da Vålerenga tapte for Sparta.

VÅLERENGA-SPARTA 2-4:

165 utvisningsminutter ble delt ut. En kølle ble kastet på tribunen. Vålerengas direktør skal ha dyttet til dommeren. Vålerengas trener fikk matchstraff. Og bortelaget beholdt serieledelsen.

Sånn kan i kortet trekk søndagens hockeykamp på Jordal Amfi oppsummeres.

Ble rapportert
- Trist, sier dommersjef Lars-Arve Kronborg til Nettavisen.

- Jeg velger å bruke uttrykket «trist». Jeg synes det rett og slett er trist at vi har sånn oppførsel i norsk idrett. Det er trist. Uansett om dommeren er god eller dårlig, synes jeg vi skal holde oss for gode for sånn oppførsel.

Se episoden på video hos Sarpsborg Arbeiderblad.

Kronborg skal nå, sammen med resten av dommerutvalget, gå gjennom hendelsene i sluttminuttene på video. Dommer Ole Stian Hansen har levert sin rapport, som forbundets disiplinærkomité helt sikkert vil studere nøye.

Reagerte på scoring
Vålerenga reagerte på at Tommy Kristiansens nettkjenning etter 46.58 minutter ble registrert som mål, fordi et Sparta-skudd nettopp hadde ødelagt maskens til oslolagets målvakt Patrick DesRochers.

- Da er reglene klare på at dommeren skal blåse av. I stedet scorer de på returen, sa VIF-direktør Jan Tore Kjær til VG Nett sent søndag kveld.

3-2-målet satte mildt sagt sinnene i kok hos Vålerenga. Enda verre ble det da to VIF-spillere ble utvist med sju minutter og 26 sekunder igjen av kampen.

Trener Espen «Shampo» Knutsen pådro seg matchstraff, og det samme gjorde Kenneth Larsen. Sparta brukte overtallsspillet til å sette inn 4-2-målet.

Etter kampen fortsatte bråket. Spartas Henrik Malmström og Niklas Roest fikk hver sin matchstraff, sistnevnte for svært ufin køllebruk.

- Pinlig
Vålerengas direktør Jan Tore Kjær bidro først til å skille lagene og dempe bråket. Men da han skulle dele ut bestemannsprisen, kokte det over for den frittalende klubbdirektøren.

- Da jeg så at dommeren smilte, så skjelte jeg han ut, sa at han var arrogant og at han nok en gang hadde dømt en møkkadårlig kamp mot oss, forklarte han overfor VG Nett.

Spartas kaptein Jonas Andersen var fornøyd med poengene, men syntes ikke noe særlig om Vålerengas oppførsel.

- Det blir rett og slett bare pinlig til slutt, sier Andersen til sa.no.

Nå risikerer Vålerenga å bli straffet av forbundet.

- Når dommerrapporten kommer inn, sendes det brev til begge klubber hvor de får mulighet til å uttale seg (innen 24 timer, red. anm.) og redegjøre for hva som har skjedd. Så sendes dette til disiplinærutvalget, som tar en beslutning på hva som skal skje, sier assisterende generalsekretær Petter Salsten til Nettavisen.

Sparta topper Getligaen etter sju serierunder, fire poeng foran Stjernen. Vålerenga ligger på femteplass.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden nå!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken