*Nettavisen* Sport.

VIF leier ut landslagsspiller

Unggutten blir i Kongsvinger til 17. mai. Sjekk hvem det er.

13.04.07 15:58

(iOslo.no): Unggutten Arnar Førsund var i fjor utleid til Sandefjord med stor suksess, men returnerte tilbake til Vålerenga etter sesongen. I hard konkurranse med Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Jørgen Horn og Andre Muri om midtstopperplass må unggutten foreløpig vike.

Tøft om plassene
- Per i dag er det hard konkurranse om plassene i midtforsvaret. Vi kan ikke tilby ham et godt nok sportslig tilbud i Vålerenga og fant dermed ut at det kunne være lurt å leie ham ut, forteller sportsdirektør Jan Erik Aalbu til iOslo.no.

Førsund blir bare leid ut i en måneds tid til 1. divisjonslaget. Planen er at han returnerer til Oslo-klubben 17. mai.

- Vi ønsket ikke å binde oss til for lang tid. Ting kan skje, så i første omgang blir han i Kongsvinger frem til da, sier Aalbu.

Så lenge spilleren er så ung at han er tilknyttet aldersbestemte landslag, tillater reglene at klubbene blir enige seg imellom om utlånsperiode. Førsund er glad for at dette gikk i orden, opplyser Aalbu om.

Suksess i 2006
I Sandefjord rakk han å få med seg en cupfinale i fjor. Der ble det tap mot Fredrikstad. Førsund var også den spilleren som scoret Sandefjords første mål i toppserien på 41 år. Han bidro også til at Sandefjord ikke rykket ned i 2006.

- Hos oss var alternativet å spille i 2. divisjon. Det holder ikke for en spiller som trenger regelmessig matching for å være stabil på U21-landslaget, sier Aalbu.

I utlånsperioden er det Kongsvinger som betaler lønnen.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.