RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

VIF-Martin har gitt opp gullet

Sist oppdatert:
Martin Andresen mener Vålerenga er for langt unna Molde i kampen om gullet.

MOLDE – VÅLERENGA 2-1:

AKER STADION (Nettavisen): Etter kveldens 1-2-tap mot serieleder Molde tror Vålerenga-manager Martin Andresen at slaget om gullet er tapt i forhold til Molde.

- Det er langt fram til gullet nå. Vi må nok kjempe om andre medaljer slik det ser ut nå, sier Andresen.

Med tapet i Molde ligger Vålerenga nå fjorten poeng bak serielederen, men med en kamp mindre spilt. Andresen tror Molde tar seriegullet.

- Molde tar gullet. De er den største gullkandidaten nå. Molde leder med såpass mye poeng at det blir vanskelig for oss andre å ta de igjen, sier Vålerenga-manageren.

Andresen tror også Molde vil vise muskler i overgangsvinduet, noe som vil styrke deres gullkandidatur, mens de andre lagene svekkes gjennom salg.

- Jeg tror Molde vil styrke stallen sin i overgangsvinduet, mens de andre lagene som ligger bak, som for eksempel Tromsø, svekker sin stall, sier Andresen.

Skadeforfulgt
Vålerenga-manageren peker også på skadesituasjonen i klubben som en årsak til at Vålerenga sliter midt på tabellen – og ikke i gullkampen.

- Vi har fått mye av sesongen ødelagt på grunn av skader. Vi har hatt skader på fem-seks nøkkelspillere i oppkjøringen.

Andresen har nå kun fokus på å være med i medaljekampen utover høsten.

- Vi må ta så mange poeng som mulig. Tar vi to poeng i snitt resten av sesongen, så vil jeg være godt fornøyd. Da er vi med og kjemper om medaljer, sier VIF-Martin.

Heldige VIF
Molde dominerte første omgang og burde hatt flere nettkjenninger enn perlen av et langskudd til Magne Hoset to minutter før slutt. 2-0 satte Joshua Gatt inn etter vakkert og effektivt kontringsspill av Molde. Innbytter Harmeet Singh brakte spenning i kampen med sitt mål fem minutter før slutt. Men Vålerenga maktet ikke å utligne Moldes ledelse, selv om Moldes midtstopper Christian Steen holdt på å lage selvmål i de hektiske sluttminuttene.

- Vi er heldige som kun ligger under med ett mål før pause. Da kunne det ha blitt stygt. Men i andre omgang slapp Molde seg litt ned og vi kom mer med i kampen. Det hadde vært fantastisk om vi hadde fått med oss ett poeng her i dag, sier Andresen.

Andresen mener torsdagens e-cupkamp mot PAOK satt i beina på etter hvert slitne Vålerenga-spillere.

- Vi har slitne bein etter torsdagens e-cupkamp og har ikke noe kraft i løpene våre. Det er tydelig at vi ikke er fullt restituert etter e-cupkampen på torsdag, sier Andresen.

Et kompliment
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tar det som et kompliment at Martin Andresen tror at hans lag tar gullet i årets sesong.

- Jeg tar det som et kompliment at Martin tror vi tar seriegullet. Alle klubber ville ha byttet posisjon med oss akkurat nå.

Solskjær er likevel nøktern om alt gullsnakket.

- Vi vil ikke ta munnen for full når det gjelder gullsnakk. Vi har kun fokus på at vi skal bli bedre og bedre framover, sier Solskjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest