VIF nær Europa

Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Tre poeng unna etter Bengt Sæternes sene scoring mot gamleklubben Brann. Les alt om Tippeligaen her.

19.10.09 08:00

Det går mot slutten av sesongen, og det merkes. I den 28. serierunden dukket det plutselig opp en del spillere man knapt hadde sett eller hørt om før – mens andre man forventet å se i stedet havnet på benken eller tribunen.

Mest merkbart var det i Kristiansand, hvor duoen Clarence Goodson og Christian Bolaños hadde tatt seg i overkant mye fri i etterkant av sine landslagsoppdrag tidligere i uka. Belønningen var en plass på tribunen (Goodson) og benken for den populære costarikaneren.

Det merktes, Start var statister i førsteomgangen mot Aalesund, men da Bolaños kom inn i pausen ble det også mer fart i sørlendingene - men ikke nok. I stedet kunne det 21-år gamle - forhenværende? - stortalentet Glenn Roberts notere seg for sin andre scoring for sesongen, noe som holdt til tre særs viktige poeng for bortelaget.

Redusert Rosenborg
Halve Rosenborg - Annan, Sapara, Demidov og Lago - var borte for trønderne, men det betydde ikke all verden for Rosenborg, som lot 18-årige Simen Wangberg debutere i midtforsvaret. Han var med på å holde nullen, og Rosenborg hadde god kontroll mot Viking, men slet med å sette sjansene mot et Stavanger-lag i stadig motgang. Bedre ble det ikke i andreomgangen for trønderne, mens Viking hevet seg uten å finne nettmaskene.

Les saken: - Vi er ikke på høyden

I Tromsø var det såkalt derby (drøyt 50 mils reise..), hvor Tromsøs vikarierende keeper, keepertrener Espen Isaksen, ikke hadde så altfor mye å henge fingrene i. Bodøværingene fikk en dårlig start, og skulle hatt en straffe imot allerede etter tre minutter, men slapp unna. Bodø/Glimt tok etter hvert kraftig over, men da Tommy Knarvik ga bortelaget ledelsen minuttet før full tid lå det en kraftig eim av Adeccoliga over Bodø by. Stig Johansen ga nytt håp med sin scoring på overtid, men uavgjort er neppe nok for nordlendingene.

Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX.

Drama i Sandefjord
Lillestrøm-supporterne har hatt svært så korte negler denne sesongen. Litt kunne man senke skuldrene da Nosa Igiebor ga romerikingene ledelsen etter 21 minutter, men bare to minutter senere utlignet Sandefjord. Virkelig drama ble det likevel først i andreomgangen da Espen Nystuen rev ned Magnus Myklebust innenfor sekstenmeteren. Rødt kort, og 2-1 på straffe fra Arild Sundgot (han tok den for øvrig med foten) – dermed tyder alt på at LSK får nok en sesong i toppdivisjonen, til tross for at Malick Mane utlignet for Sandefjord like før slutt.

I Oslo var det bare spennende for det ene av lagene på Ullevaal Stadion – de leverte til gjengjeld varene.

Ettertraktede legeaspirant Fredrik Winsnes fyrte av en kanon fra nesten 30 meter midtveis i førsteomgangen, det holdt, og drammenserne sikret seg sin første bortseseier for sesongen. Det ser bra ut for Godset, som har Viking (H) og Aalesund (B) igjen i sine to siste kamper.

Her har du Norges raskeste livesystem

Fullt så bra ser det ikke ut i Bergen, hvor Brann gikk på en smell fra sin gamle venn Bengt Sæternes. Kraftpluggens scoring i sluttsekundene fratar bergenserne i realiteten håp om medalje i årets serie, mens man i stedet kan begynne å drømme i Oslo. Med to kamper igjen er det bare tre poeng opp til den siste plassen som gir Europacup-spill, og med fire strake for Martin Andresens mannskap skal man ikke avskrive sjansen.

Resultatene:
* Bodø/Glimt – Tromsø 1-1
0-1: Tommy Knarvik (89)
1-1: Stig Johansen (90)
Les saken: Tror FFK rykker ned

* Lyn – Strømsgodset 0-1
0-1: Fredrik Winsnes (31)
Les saken: Winsnes taus om neste sesong

* Sandefjord – Lillestrøm 2-2
0-1: Nosa Igiebor (21)
1-1: Ørjan Røyrane (23)
1-2: Arild Sundgot (56)
2-2 Malick Mane (85)
Les saken: LSK rotet det til

* Start – Aalesund 0-1

0-1: Glenn Roberts (60)
Les saken: Rekdals revansje

* Viking – Rosenborg 0-0
Les saken: - Vi er ikke på høyden

* Brann – Vålerenga 1-2
0-1: Luton Shelton (32)
1-1: Petter Vaagan Moen (64)
1-2: Bengt Sæternes (89)
Les saken: Knust av sine egne (Nettavisen kommer tilbake med mer fra Brann Stadion utover kvelden)

Spilt lørdag:
Molde-Stabæk 4-0
Les sakene:
-Ønsker ikke United-kontakt
Hauge eier ikke spilleforståelse
Molde nær sølvet

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.