RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF og Shampo vant suverent

Sist oppdatert:
Vålerenga og Espen Shampo Knutsen vant 5 -1 over Storhamar foran et fullsatt Jordal Amfi. Men Norges beste hockeyspiller Shampo bommet på straffe.

VIF - Storhamar 5-1: Espen "Shampo" Knutsen trakk tirsdag på seg Vålerenga-trøyen for første gang på ti år og trolig for siste gang i karrieren. Anledningen var gjesteopptredenen for gamleklubben mot Storhamar i fjerde bonusrunde i eliteserien i ishockey.

- Jeg gleder meg veldig, sa Shampo til TV 2 før kampen.

Mange utvisninger

Shampo spilte i rekke sammen med Patric Englund og Vegar Barlie. Hjemmelaget begynte best og ledet 2-0 til midtveis i andre periode etter to scoringer av Øystein Olsen. VIF dro på seg en del utvisninger og dermed kom Storhamar mer med i kampen. Geir Svendsberget reduserte for hedmarkingene i andre periode. Shampo fikk vist seg lite fram de to første periodene.

- Utvisningene våre gjorde at Storhamar kom bedre med. Det ble mye fem mot fire, sa tomålsscorer Øystein Olsen til NRK i pausen.

Shampo bommet

Ett minutt ut i tredje periode øket VIF ledelsen til 3-1. Denne gangen var det Petter Syversen som gjorde alt selv. Samme mann var på ferde igjen etter seks minutter og øket VIFs ledelse til 4-1.

Espen Shampo Knutsen kom i fokus etter 13 minutter. Han ble dratt ned i klar scoringsposisjon og det ble dømt straffeslag. Shampo tok selv straffen, men skuddet gikk i toppen av tverrliggeren og ut av mål.

5-1 og den definitive spikeren i kisten kom etter 14 minutter. Petter Syversen scoret sitt tredje for dagen og dermed et ekte hattrick.

VIF vant og leder dermed eliteserien ti poeng foran Storhamar.

- Vi vant 5-1 og jeg er fornøyd med det. Bortsett fra en liten periode i andre periode synes jeg vi var det suverent beste laget, sa Shampo til NRK etter kampen.

- Gutta gjorde en kjempekamp, skrøt han.

Nervøs

- Det gikk sånn brukbart. Jeg var nok litt nervøs, sa han til TV 2.

Nå gleder han seg til å reise til Sverige og Djurgården.

- Ja. Det blir gøy det. Jeg reiser den 2. januar.

De øvrige kampene tirsdag:
Frisk Asker - Bergen 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)
Lillehammer - Manglerud/Star: 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Sparta Sarpsborg - Stjernen 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)
Trondheim - Stavanger 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere