RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF reddet poeng på overtid

Sist oppdatert:
FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): Daniel Fredheim Holm var kampens store spiller da Vålerenga reddet ett poeng på overtid i Fredrikstad.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte i vårt nye livesystem.

Her finner du kampfakta og spillerbørs

18 år gamle Fredheim Holm skaffet Vålerenga straffe og la opp til Tom Henning Hovis utligning til 2-2 på overtid.

I løpet av 90 minutter var det ikke veldig mye å juble over for VIFs ivrige supportere. De fleste hadde nok ventet lett match mot de rød-hvite. Trener Kjetil Rekdal var da heller ikke videre fornøyd etter kampslutt.

- Jeg er faktisk misfornøyd, sier han kort til Nettavisen.

Slipper inn
- Dette var en kamp hvor vi hadde full kontroll fra start av. Vi leder 1-0 og alt ser ut til å gå på skinner, fortsetter Rekdal.

- Men vi slipper FFK inn i matchen på 1-1. Det gir dem selvtillit, og vi mister det initiativet vi hadde, konstaterer han.

- På stillingen 1-1 har vi nok av sjanser til å ta ledelsen, men vi klarer ikke å omsette sjansen til tellende resultater sier han skuffet.

Full kontroll
Vålerenga kjørte nærmest over FFK de første 30 minuttene. Selv om ingen av lagene leverte god fotball i den første omgangen var det VIF som hadde full kontroll i kampen. Daniel Fredheim Holm var en stadig trussel mot et FFK-forsvar som til tider vaklet. Men da VIF-keeper Pa Dembo Touray sendte ballen rett i beina på Håkan Søderstjerna i det 39. minutt og FFK utlignet, gikk noe av piffen ut av ?gutta fra Sotahjørnet?. Da tok FFK over og fullført omgangen med flere farlige angrep.

Leverte varene
VIFs solide midtstopper Erik Hagen hadde fått Markus Ringberg som markeringsoppgave og leverte varene med stil.

- Jeg følte jeg hadde full kontroll hele matchen, mente Hagen, som imidlertid sørget for at FFK fikk straffe i det 83. minutt.

- Ballen bare traff armen min i en duell med Ringberg, forklarer Hagen, og legge rtil at det er sånt som skjer i kampens hete. Etter at Roger Risholt satte ballen i mål fra 11-metersmerket så det ut til at alle poengene skulle havne i Fredrikstad. Men ?Enga? ville det annerledes. Vålerenga utnyttet en feil i FFKs angrepssone og startet en fenomenal kontring som Tom Henning Hovi stupheadet i mål.

- En utrolig deilig følelse, jublet dagens VIF-helt etter kampslutt.

Taktisk miss
FFK på sin side var ikke fornøyde med poengdeling. Men når den verste skuffelsen får lagt seg og laget har sett kampen på video, vil nok de fleste innse at poengdeling nok var et riktig resultat.

- Jeg er fornøyd med kampen, men ikke med resultatet, sier FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen.

- Vi har fortsatt litt å lære av slike situasjoner som VIF scorer på mener han, og innrømmer at det nok skorter litt på den taktisk biten.

Offensivt
Den offensive satsingen satte stort preg på kampen, og spesielt den andre omgangen, og gjorde at kampen ble en severdig affære for de drøye 10.000 tilskuerne på Fredrikstad stadion

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere