Gå til sidens hovedinnhold

VIF samlet alle klubbene til møte om serieåpningen: - Det er riktig og forsvarlig å starte som planlagt

Klubbene med opprop om å starte Eliteserien som planlagt.

Det er knyttet usikkerhet til om Eliteserien vil starte som planlagt 5. april.

På grunn av smittesituasjonen i samfunnet og at det per i dag ikke er lov å gjennomføre treningskamper på norsk jord, har flere antydet at seriestarten må utsettes.

Torsdag skriver Vålerenga at de forrige uke tok initiativ til et møte med samtlige klubber i Eliteserien, OBOS-ligaen og Norsk Toppfotball.

Agenda for møtet var seriestarten.

- Alle klubbene ble hørt, og man kom i fellesskap frem til at vi også i år ville klare oss med 2-3 uker intensiv trening med treningskamper før oppstart av serien, skriver klubben.

Les også: Christensen forlater Molde: Enig med Vålerenga

- Ingenting ligger i veien

Oslo-klubben melder at både administrasjon, sportslig ledelse og styret mener det er riktig og forsvarlig å igangsette årets Eliteserie 5. april som planlagt.

- Vi har vist at vi ivaretar smittevern og alle protokoller knyttet til dette. Det er ingenting som ligger i veien rent smittefaglig, sier Erik Espeseth til Nettavisen.

Vålerengas daglige leder er tydelig på at det er viktig for norsk fotball som næring å få satt i gang sesongen som planlagt.

- Det er undersøkelser på at nærmere halvparten av Norges befolkning følger et norsk lag. Det er viktig for den mentale helsen. Vi trenger noen lys i hverdagen så lenge fotballen ikke påvirker samfunnet negativt med smittespredning. Det har den til nå ikke bidratt med, fortsetter Espeseth.

Møtet mellom toppklubbene fant sted torsdag forrige uke.

Etter det Nettavisen forstår skal det ha vært bred enighet om at klubbene kun trenger 2-3 uker med treningskamper for å stille forberedt til seriestart, selv om blant andre Rosenborg-trener Åge Hareide onsdag uttalte til Adresseavisen at han «ikke tror serien vil komme i gang som planlagt».

Møttes onsdag

Onsdag møtte statsminister Erna Solberg, kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll til et møte sammen med elitedirektør i NFF Lise Klaveness.

Raja sier blant annet til Eurosport etter møtet at «det vil bli gjort grundige vurderinger fremover».

Toppfotballdirektør Lise Klaveness sier i en uttalelse til NTB at hun har en positiv følelse etter møtet mellom idretten og statsministeren. Hun tror treningskamper snart får grønt lys.

Les også: Klopp kom med klar beskjed. Nå reagerer Solskjær: - Det gir ikke mening

Det kom det ingen løfter fra regjeringen, men Klaveness i Norges Fotballforbund tror likevel det vil skje snarlige endringer.

Det gjør hun selv om det er varslet en ny vurdering av idrettens situasjon først i midten av mars.

- Jeg håper at treningskampene kan komme i gang snarest og før 15. mars. Jeg synes Solberg og Raja uttrykte en forståelse for at det er en yrkesgruppe som må på jobb, sier Klaveness.

Toppfotballdirektøren legger til at hun sitter med en følelse av at ønsket om oppstart kan bli tatt til følge.

- Jeg ser ingen tungtveiende grunner til å vente med å sette i gang treningskamper til midten av mars, sier hun videre.

Kjøll tviler

Like optimistisk er ikke idrettspresident Berit Kjøll. Hun sa dette til TV 2 etter møtet med statsministeren:

- At vi skal tro at vi kommer ordentlig i gang 15. mars, det tror jeg ikke noe på for å være tydelig og realistisk. Men at det bør skje veldig raskt etter den datoen, har jeg sterke forhåpninger om.

Eliteserien for menn har 2. påskedag (5. april) som dato for sesongstarten.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo sier at han ikke nødvendigvis ser negativt på situasjonen. Han er i likhet med Klaveness positiv til tross for beskjeden fra Erna Solberg.

- Jeg både håper og tror at seriestarten vil gå som planlagt.