Gå til sidens hovedinnhold

VIF satser på jentene

33 jenter møtte opp da Vålerenga arrangerte fotballskole for jenter i Vallhall i helgen.

Helsfyr: Sammen med flere gode krefter i klubben har vi jobbet med å rekruttere flere jenter det siste halvannet året, sier leder av damestyret i Vålerenga Fotball, Runar Kvernen.
Søndag startet klubben fotballskole, bare for jenter.
Vi er veldig nøye på at vi skal ha en egen fotballskole for jenter, så de ikke drukner blant gutta. Og vi har hatt en voldsom respons fra barnehager og skoler i nærmiljøet, forteller Kvernen.
I fjor hadde Vålerenga med 60 jenter, fordelt på to fotballskoler.
Målet vårt er at jentene skal ha en fin opplevelse, og at de fortsetter å spille fotball for Vålerenga. I fjor ble resultatet at vi kunne starte tre nye årganger med jenter fra fotballskolen, sier en fornøyd Kvernen.

Bygger opp

Vålerenga gjorde en satsing på damefotball for noen år siden, uten at det lykkes så veldig bra. Nå satser klubben på å bygge opp gruppa fra bånn av.
Vi fant ut at vi måtte rekruttere litt mer aktivt blant jentene, for de kommer ikke alltid av seg selv som gutta gjør. Vi skal bygge gruppa opp fra de minste, og målet vårt er å ha en stor barnegruppe i klubben fra 7-12 år, sier Kvernen.
Skal Vålerenga satse på seniordamene også?
Vi ønsker å ha et lag i hver aldersbestemt klasse. Så skal vi ha et godt juniorlag, og et A-lag som i hvert fall spiller i 1. divisjon, sier Runar Kvernen.
Dermed kan helgens fotballskolestart være en gryende start på noe stort. Og flere er med og bidrar til at dette skal bli en suksess. Blant annet er Vålerenga Mot Rasisme med og tilrettelegger, og målet er å få flere innvandrerjenter til å spille fotball.
PS! Fotballskolen ebber ut i Hafslund Cup som spilles i Vallhall helgen 24. og 25. mars.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente