Gå til sidens hovedinnhold

VIF seks mål bedre på ett år

I fjor røk Vålerenga 0-4 for Lokomotiv Moskva. Søndag fikk de revansjen sin.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen) VÅLERENGA-LOKMOTIV MOSKVA 2-0:

4. februar 2005 fikk Kjetil Rekdals menn 0-4 i sekken mot Lokomotiv Moskva på La Manga. Ett år og en dag etter fikk de revansje. Og minst like viktig. Etter en svak forestilling mot Lillestrøm, var Vålerenga endelig til å kjenne igjen, og slo det russiske laget 2-0.

- Vi gjennomfører en bra kamp. Vi kan slippe inn mål i denne kampen, men vi kan score flere selv også. Vi har fortsatt mer å gå, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Og det har han rett i. Russerne hadde to treff i stolpene i 1. omgang, mens det tok hele 41 minutter før Vålerenga skapte sin første sjanse. Da headet Daniel Fredheim Holm i tverrliggeren.

Kontrollerte
Men om den første timen hadde vært jevn, viste Vålerenga seg som det beste laget etter to kjappe scoringer etter en times spill. Først gjorde Magne Hoset 1-0 på straffe etter at Jan Derek Sørensen ble felt. To minutter senere økte Ardian Gashi etter en langpasning fra Jarl André Storbæk. Den siste halvtimen kontrollerte Oslo-laget. Flere av Vålerenga-spillerne viste seg fra en positiv side.

Jan Derek Sørensen viste igjen hvilket aktivum han er for sin nye klubb, og skapte gang på gang store problemer for russerne fra sin kantrolle. Jarl André Storbæk er også en klar forsterkning på backplassen. I tillegg spilte Freddy dos Santos midtstopper sammen med André Muri , og løste den jobben bra. Daniel Fredheim Holm spilte sin første VIF-kamp for året, og jobbet hardt som ensom spiss.

Mange i bakhånd
I bakhånd har Vålerenga fortsatt Arni Gautur Arason, Ronny Johnsen, Amund Skiri, Kjetil Wæhler og Tore André Flo. Johnsen rekker den kommende Royal League-kampen. Det kan også Arason gjøre.

- Men vi er litt for få i stallen. Vi har en jobb å gjøre med å få på plass de 2-3 spillerne vi ønsker oss, sier Rekdal.

Og gjentar at han fortsatt ønsker seg en venstre back, venstre kant og en spiss.

- Viktig med denne oppturen etter tapet for Lillestrøm?

- Vi løftet oss i dag, men jeg er ikke enig i at det var klasseforskjell mellom oss og Lillestrøm. De var bedre enn oss, men sjansestatistikken viste 8-7, påpeker han.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken