RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF slakter LSKs etikk

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vålerenga raser etter at Lillestrøm kapret «den nye Mikel».

Mandag er det duket for kanskje den største hatkampen i norsk fotball når Lillestrøm tar imot Vålerenga. Årets oppgjør vil garantert ikke ha mindre temperatur enn tidligere etter en solid krangel mellom de to naboene den siste tiden.

I begynnelsen av februar fløy Vålerenga inn, losjerte og betalte oppholdet for fire nigerianske talenter. En av dem var den nigerianske U20-landslagspilleren Nosa Emanuel Igiebor. - Han minner mye om Jon Obi Mikel, sa trener for Vålerengas juniorer, Raymond Mikkelsen, etter midtbanespillerens debut.

Kontrakten var klar
Så mye imponerte Igiebor at han fikk bli med Vålerenga til La Manga, hvor han også startet en treningskamp for A-laget mot Sandefjord. Vålerenga ønsket deretter å sikre seg 18-åringen på permanent basis, og kontrakten lå klar til undertegnelse på Valle, men brått var Igiebor borte.

Eller nærmere bestemt, han var på Åråsen.

Og etter hva Nettavisen blir fortalt fra sentralt hold, med LSK-kontrakt i hånden - selv om dette ennå ikke er offisielt bekreftet.

Oppvaskmøte
LSK-kuppet fikk Vålerenga til å koke, og Lillestrøm-ledelsen ble sporenstreks kalt inn til oppvaskmøte på Valle. Der fikk Torgeir Bjarmann og Frank Grønlund så ørene flagret, uten at Lillestrøm ville fire eller beklage.

Det har vært svært vanskelig å få folk i tale rundt saken. I Vålerenga er det kun en ordknapp Truls Håkonsen som vil si noe offisielt om Igiebor-kuppet, mens Lillestrøm ikke har besvart Nettavisens gjentatte henvendelser i påsken. Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen medgir imidlertid at det ikke er noe kjærlig forhold mellom de to partene for tiden.

- Sannsynligvis er det Lillestrøm har gjort innenfor lovverket, men det er i alle fall ikke en slik etikk vi har.

- Vi ville aldri ha hentet en spiller som er på prøvespiller hos en annen, norsk klubb. Norske spillere er én ting, men ikke spillere klubbene har hentet inn fra utlandet på en slik måte, sier en tydelig irritert Haakonsen til Nettavisen.

Tar selvkritikk
Sportsdirektøren medgir at Vålerenga kanskje må ta noe av ansvaret selv, i og med at Oslo-laget brukte «noe lang tid» på å komme med kontraktsforslaget til den nigerianske midtbanespilleren, og at de var vel ærlige på at spillemulighetene til Igiebor kunne bli begrenset i og med at klubben allerede hadde «tre store talenter i samme posisjon». Likevel rister han på hodet over måten det nigerianske stortalentet ble hentet til Åråsen på, og mener konsekvensen er at det nå blir fritt frem for norske klubber å kuppe andre lags prøvespillere.

Ikke første gang
Fra Vålerenga-hold får Nettavisen opplyst at man skal ha blitt ytterligere provosert over hendelsen som følge av historikken til Lillestrøm og deres nåværende, sportslige ledelse. I 2005 ble Lyns prøvespiller Khaled Mouelhi nærmest hentet rett ut av en trening på Kringsjå og kjørt til Lillestrøm, hvor han i løpet av kort tid skrev under for romerikingene.

Mouelhis agent klaget Lillestrøm inn for Fifa, mens Lyns sportslige toppledelse freste.

Sintest av dem alle: Lyn-trener Henning Berg, nå i Lillestrøm.

- Vi ordnet visum for spilleren, vi betalte for reise og opphold, og så ender det med at de sender folk på våre treninger for å se på ham. Det er usmakelig. Jeg er overrasket over at en klubb som har tradisjoner for å være ærlig og redelig opererer på denne måten. De har sneket seg bak ryggen vår, sa daværende Lyn-trener Henning Berg til 100 Prosent Fotball, sommeren 2005.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere