Gå til sidens hovedinnhold

VIF snudde til seier – gullrivalene med full pott

Vålerenga var ille ute mot naboen Kolbotn, men kjempet seg til 2-1-seier i Toppserien lørdag. Vant gjorde også tittelutfordrerne Rosenborg, LSK og Sandviken.

Det er i år spådd en rekordjevn gullkamp i Toppserien. Etter tre runder står kvartetten Vålerenga, RBK, LSK og Sandviken med full pott.

Rosenborg tok en kontrollert 2-0-seier over Arna-Bjørnar på bortebane, mens LSK vant 3-2 mot Avaldsnes. For Rosenborg scoret Lisa-Marie Utland og Julie Blakstad i hver sin omgang. Sophie Roman Haug og Camilla Linberg gjorde LSKs mål.

Sandviken vant 2-1 over Stabæk. Elisabeth Terland og Vilde Hasund scoret målene som ga tre poeng.

Vålerenga holdt på å snuble i lørdagens lokaloppgjør. Fjorårets seriemester var storfavoritt mot Kolbotn, som i fjor så vidt unngikk nedrykk, men slet voldsomt i første omgang.

Kolbotn-spillerne gikk i krigen, og kunne ta med seg 1-0 til pause etter at Ingrid Kvernvolden satte et straffespark i mål etter en halvtime.

To kjappe

Vålerengas stjernespillere slet med å skape farligheter, men etter en times spill stormet landslagsspiller Celin Bizet i angrep og ble felt innenfor 16-meteren. Dejana Stefanovic satte straffesparket sikkert i mål.

Stefanovic fullførte snuoperasjonen bare tre minutter senere da hun kriget ballen i mål etter at Kolbotn ikke klarte å klarere den.

– Det blir interessant i år. Sandviken, Rosenborg og LSK har gode lag. Det blir interessante dueller. Vi tar kamp for kamp, men jeg tror vi har kvaliteten til å gjøre det samme som i fjor, sa Stefanovic til VG.

Tre på tre for Utland

Fjorårets serietoer Rosenborg var aldri truet borte mot Arna-Bjørnar. Bergenslaget skapte lite og var stort sett farlige på kontringer.

Framover på banen hadde Rosenborg både tverrliggerskudd og andre gode muligheter før Julie Blakstad briljerte på kanten og la ballen inn foran mål etter 33 minutter. Der ventet Lisa-Marie Utland, som på goalgetter-vis enkelt styrte ballen i mål.

Det var hennes tredje mål på tre kamper. Landslagsspissen har fått midtspissrollen i RBK i år, og ser ut til å stortrives der. Kort tid etter pause fikk Blakstad også nettkjenning, med et hardt og lavt skudd fra distanse.

RBK-trener Steinar Lein mener det er viktig for RBK å ha en midtspiss i scoringsform.

– Hun jobber hardt, og vi har også hatt veldig mye avslutningstrening gjennom denne våren. Det får hun betalt for, sa Lein til Adresseavisen.

Arna-Bjørnar fikk også kjenning med tverrliggeren og gode muligheter i avslutningsminuttene, men det ble ikke mål ut av det.

LSK slet

For Lillestrøm ble det en sliteseier borte mot hardtsatsende Avaldsnes. Sophie Roman Haug headet inn 1-0 allerede etter åtte minutter, mens tidligere Lyn-stjerne Camilla Linberg la på til 2-0 etter en times tid.

Avaldsnes, med hjemvendte Karina Sævik i spissen, startet en sluttspurt og reduserte til 1-2 kvarteret før full tid da Anna Langås Jøsendal satte inn en retur fra et Sævik-skudd.

Haug ga LSK 3-1 like etter, før det ble nok en redusering for Avaldsnes da Jøsendal ble spilt fri minuttet etter. Det ble også kampens siste mål, og dermed unngikk også LSK poengtap i gullkampen.

Lyn slo Klepp 2-0 i en kamp der Kristin Haugstad og Joanna Bekkelund scoret målene.

(©NTB)