RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MARIUS VIK/NETTAVISEN

VIF-spissen som benket Gudjohnsen

Sist oppdatert:
Gunnar Heidar Thorvaldsson er så god at Barcelona-stjernen Eidur Gudjohnsen ble henvist til benken. Møt islendingen her.

VALLE (Nettavisen): Så langt har han ikke vært mye omtalt i norsk presse, men Vålerenga gjorde kanskje sommerens overgangskupp da de sikret seg Hannover-spissen Gunnar Heidar Thorvaldsson på et års lån.

Så god er 25-åringen, at han i siste landskamp for Island ble foretrukket på topp, mens Barcelona-stjernen Eidur Gudjohnsen ble henvist til benken i 90 minutter.

- Er du bedre enn Gudjohnsen, Gunnar Heidar Thorvaldsson?

- He he. Eidur har vært skadet i den siste tiden, derfor startet han ikke på onsdag.

- Men hvis han var på benken, så betyr det at han var frisk nok til å spille?

Vålerengas nye spissfunn lar seg ikke lokke ut på glattisen. Han tviler ikke på egne ferdigheter, men føler ikke behov for å sammenligne seg med den tidligere Chelsea-spissen. Trener Harald Aabrekk er likevel synlig stolt over at sin nyeste ervervelse, og synes ikke det var rart at Thorvaldsson fikk fortsette på topp mot Nord-Irland etter at han sist lørdag bidro sterkt til at Island klarte 1-1 hjemme mot Spania.

- Jeg så kampen mot Spania, og der var han meget god. Han gjør også forarbeidet til det islandske målet.

- Dette er den spissen vi har lett etter, smiler Aabrekk fornøyd.

Refser tysk mentalitet
Hannover trodde også dette var spissen de lette etter da de skaffet seg Thorvaldsson sommeren 2006. Slik ble det aldri, og islendingen har meget blandende følelser etter oppholdet i Bundesligaen.

- Det var en tung tid i Hannover. Jeg hadde lyst til å spille i Tyskland, og trodde det skulle være bra for meg. Men folket der tenker bare på seg selv, og fotball er bare en jobb for spillerne. Etter trening gikk de hjem hver til sitt, noe som passer meg dårlig. Jeg er en utadvendt person, og liker at det skjer ting rundt meg, sier Thorvaldsson til Nettavisen.

Ikke føler han at han fikk noen skikkelig mulighet i Bundesligaen heller.

- Skader og utur gjorde at jeg ikke fikk sjansen i fjor. Men i sommer scoret jeg fire mål på fire treningskamper for Hannover, mens ingen av de andre spissene scoret før sesongen startet. Likevel fikk jeg beskjed om at de ønsket å låne meg ut rett før overgangsvinduet stengte.

Ønsker ikke Hannover-retur
Konklusjonen er dermed klar.

- Jeg vil ikke tilbake til Hannover.

- Er Vålerenga et blivende sted, eller tenker du deg dette som et springbrett?

- Skulle Bayern München komme på banen, så ville jeg neppe takket nei. Men det er bra i Vålerenga, det er en stor skandinavisk klubb som alle på Island har hørt om, og jeg har funnet meg godt til rette her.

- Sosialt trives jeg også bra, og Oslo er en fin by. Selv hadde jeg ønsket at Hannover hadde solgt meg, og ikke bare lånt meg ut, men kanskje kan det bli noe permanent senere. Det viktigste for meg her, er å få fart på karrieren min igjen, sier Thorvaldsson til Nettavisen.

Høster skryt fra lagkompisene
Det er det all mulig grunn til å tro han kan lykkes med. En kjapp rundspørring blant Vålerenga-spillerne viser at islendingen har fått en høy stjerne i miljøet i løpet av sin korte tid på Valle. Ifølge Harald Aabrekk var det også svært mange andre klubber som interessert i underskriften til måljegeren like før overgangsvinduet stengte, og VIF-treneren kan ikke få rost Jan-Erik Aalbu nok for den jobben han gjorde da han sikret seg Thorvaldsson.

- Jan-Erik var fantastisk der, og skal ha all mulig skryt for den jobben han gjorde. Det var svært mange andre klubber som ville ha Gunnar også, hevder Aabrekk.

Mot Sandefjord på søndag kan 25-åringen får Thorvaldsson en ny sjanse til å åpne målkontoen for Oslo-laget. Kampen ser du direkte her på TV2 Sumo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere