*Nettavisen* Sport.

VIF-supportere slo ned Tromsø-russ

Foto: Scanpix

- De så ut som klassiske hooligans, sier angrepet russegutt.

12.05.12 23:04

Vålerenga gikk lørdag på et knusende 3-1-tap mot Tromsø på Alfheim stadion, og ble som følge dyttet ned til femteplassen på tabellen.

Les saken: Nekter for at Enga sliter bakover

De tilreisende supporterne fra Oslo var naturlig nok ikke fornøyde etter tapet. Det fikk en gjeng russegutter fra vertsbyen merke på kroppen.

18-åringen Øystein Richardsen forteller til nordlys.no at han og en kompis helt uprovosert ble angrepet av en gjeng Vålerenga-supportere.

- Jeg ble dyttet i ryggen og snudde meg og spurte hva det var for noe. Da ble jeg konfrontert med mange stygge ord. Jeg sto bare og tok imot. Så ble jeg slått, forteller russen, som blødde fra munnen etter slag.

Kompisen endte opp på legevakta med en skulder ute av ledd etter å ha blitt slått og dyttet over et gjerde.

- Så ut som hooligans
Richardsen er ikke i tvil om at gjengen, som besto av fem personer hvorav to var svært aktive, var ute etter bråk.

- De var aggressive og hadde lyst til å slåss. De så ut som klassiske hooligans, sier Richardsen, som beskriver hendelsen som ubehagelig.

- Det er klar at det ikke er noe kult når det kommer slag.

18-åringen understreker at kameratgjengen fra Kongsbakken Videregående Skole ikke hadde drukket alkohol. En tredjeperson slapp unna uten skader.

Ble arrestert
En politipatrulje oppdaget slagsmålet på vei fra tippeligakampen.

- Vi har ikke hendelsesforløpet helt på det rene, men det vi vet er at to VIF-supportere skal ha slått ned to russ. To av disse, begge menn, ble innbrakt til politistasjonen, sier operasjonsleder Børge Lindberg i Troms politidistrikt til nordlys.no.

Lindberg forteller at politiet fikk opplyst at det var Vålerenga-tilhengerne som sto bak slagsmålet. En av dem ble raskt dimittert etter innbringelsen, mens den andre tilbringer kvelden i arrest.

- I tillegg er vi interessert i å komme i kontakt med en tredjeperson, som enten var direkte innblandet i voldsbruken, eller har opplysninger om det som skjedde.

Den pågrepne har status som siktet, men politiet avventer skadeomfang på de fornærmede før siktelsen blir presisert til hvilket straffebud politiet mener fotballpøbelen har overtrådt.

Det er uvisst om de nevnte Vålerenga-supporterne er tilknyttet Klanen, og det er har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med supportergruppa.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.