Gå til sidens hovedinnhold

VIF-tap i Oslo-derby – helt åpent i gullkampen i Toppserien

Vålerenga kunne sikret seg et godt grep om seriegullet i Toppserien før siste serierunde, men tapte 2-3 mot Lyn etter et fantastisk innhopp av Runa Lillegård.

19 år gamle Lillegård kom inn etter 70 minutter og sendte Lyn opp i 2-1 med et flott raid fire minutter senere. Dejana Stefanovic utlignet til 2-2, men etter 89 minutter var Lillegård på ferde igjen. Igjen utfordret hun Vålerenga-forsvaret og sendte til slutt av gårde et flott skudd opp mot nærmeste kryss fra 16 meter.

– Vi har ikke god kontroll, for de gjør tre mål. Det spiller ingen rolle om man har ballen 80 prosent om man ikke bruker den på en god måte, sa VIF-trener Jack Majgaard i intervjusonen etter kampen.

Vålerengas Janni Thomsen sendte VIF i føringen like før pause med en heading. Camilla Linberg utlignet på straffespark før Lillegård kom inn og avgjorde kampen.

Vålerenga topper tabellen med 35 poeng, men kun målforskjell skiller dem og Rosenborg. RBK klarte ikke å gripe muligheten til å ta tabelltoppen hjemme mot Sandviken i kampen som endte 1-1.

Avaldsnes vant 3-0 over Klepp og ligger på 34 poeng før siste serierunde. Det ligger dermed an til en dramatisk avslutning av Toppserien i siste serierunde der tre lag kan vinne seriegull.

– Vi kan forhåpentligvis lære mye av denne kampen. Det er ikke mange spillere som har vært i en slik posisjon. Kanskje vi kan gjøre noe annerledes med spenningsnivået. Spesielt når det skjer noe i kampen, at man holder seg til planen som er lagt. Det er ganske enkelt, for det sa vi før kampen, men det er først når man spiller kampen at man lærer, sa Majgaard.

Lyn holdt plassen

Ett av lagene som ikke kan ta seriegull i siste serierunde, er LSK Kvinner. Laget som har vunnet Toppserien de siste seks årene, ligger på 4.-plass med 29 poeng. Borte mot Kolbotn ble det 1-1 for Hege Riises mannskap etter Jenny Norems sene utligning.

Lyns overraskende seier over Vålerenga sikret dem også plassen i divisjonen. Med 18 poeng er det ikke mulig for Kolbotn, som ligger på kvalifiseringsplass, å ta igjen noen lag over seg før siste serierunde.

I kvalifiseringen vil de møte enten Medkila, Øvrevoll Hosle eller Hønefoss fra 1. divisjon.

Røa rykket ned

Røas uavgjort mot Arna-Bjørnar gjorde også at de må ta veien ned til 1. divisjon. Med kun ni poeng og to seirer, er det over og ut for Oslo-klubben i det gjeveste selskapet.

Neste søndag avsluttes serien med det som fort blir en thriller. Vålerenga møter Arna-Bjørnar hjemme, mens Klepp tar imot Rosenborg. Avaldsnes tar turen til Sandviken.

(©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021