*Nettavisen* Sport.

VIF tapte straffe-drama

Kjetil Rekdal var irritert på spillerne sine etter at Vålerenga tapte på straffer i Belgia. Se billedkarusell her.

24.08.05 23:43

Vålerenga forsvarte seg tappert gjennom 120 minutter, men det ble belgierne som kunne juble. Arni Gautur Arason, som stod som en helt gjennom hele kampen, reddet ett av belgiernes straffespark, men Bernt Hulsker og Freddy dos Santos misset for Oslo-klubben.

Dermed brast drømmen om millioner av kroner og gruppespill i Champions League. Vålerenga må ta til takke med en plass i UEFA-cupen. Det var overhodet ikke noe trøst onsdag kveld.

- Straffer er bingo, men det som irriterer meg er at vi ikke skjøt hardere. Alle kan bomme, men man må jo skyte hardt, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 3.

- Vi var så nærme. Dette var utrolig bittert, sier banens beste, Arni Gautur Arason.

Diskuter Vålerengas innsats og kampen her.

Voldsomt press
Det var imidlertid ikke ufortjent at belgierne gikk videre. Brugge trykket på i 120 minutter, og Vålerenga hadde bare et par sjanser.

- De går fortjent videre. De var mye bedre enn oss i dag. Vi måtte bruke alle krefter på å forsvare oss, og det er ikke godt nok. Vi kan takke Arni for at det ikke ble tre, fire eller fem baklengs, sier Rekdal.

I ettertid vil imidlertid Ardian Gashi og Bernt Hulsker tenke tilbake på sine to gigantsjanser.

Gashi dunket ballen i tverrliggeren i 1. ekstraomgang, men ballen spratt over. Gashi traff også tverrliggeren i den første kampen i Oslo. Bernt Hulsker kom delvis alene med Brugges keeper, men gikk for straffe i stedet for avslutning og dommeren vinket korrekt spillet videre.

Da var Vålerenga allerede redusert til ti spillere. Kjetil Wæhler ble utvist like før slutt for å ha slått etter Brugge-veteran Gert Verheyen, men Vålerenga stod i mot også med ti mann.

dos Santos syndebukk
Helt til straffesparkkonkurransen. Hulsker bommet først, men Arason reddet så et Brugge-forsøk. Freddy dos Santos skjøt imidlertid i keeper og i stolpen og ut på lagets femte straffe. Dermed kunne Bosko Balaban, som også scoret kampens eneste ordentlige mål, avgjøre med Brugges siste straffe.

dos Santos hadde scoret på 15 strake straffer før han misset mot Aalesund. Nå har han misset på to strake.

- Det røde kortet svekket muligheten vår. Da måtte vi i hvert fall bare forsvare oss. Men jeg sa til spillerne før ekstraomgangene at vi måtte håpe på en dødball eller kontring, og vi fikk en mulighet ved Bernt, men i dag var Brugge mye bedre enn oss, gjentok Rekdal

Komplett kampfakta i Brugge-VIF og alle andre kvalkamper her.

Vi fulgte kampen direkte her.

Club Brugge - Vålerenga 1-0 (4-3 etter straffer)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.